Zenóbia

Zenóbia

Csokoládés sajttorta

2013. november 07. - Zenóbia

Ez most tényleg csokoládés sajttorta, nem tepsissajt mint az előző, és azt hiszem meg kéne sütnöm mindkettőt egyszerre, csak hogy egy nagy közös kóstolással eldönthessük, hogy melyik a jobb. Mit szóltok? Jöttök?

A Lillának készült, mert ő ezt kérte a panírozott cukkini mellé, ami minden kismamának jár az első gyereklátogatáshoz. Meg idióta nagy fogú cumi is jár minden barátunknak, ami szerintünk vicces,  jól gondoljátok meg, hogy mennyire akartok közel kerülni hozzánk.

Sörös torta, azt már mondtam? Nem? Pedig az.

csokissajttorta1.jpg

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók az alaphoz:

- 215 g (egy csomag) győri zabkeksz

- 100 g vaj

- 3 ek kakaó

A kekszet daráld le késes aprítóban, én nem tudom, hogy ezt más is így csinálja-e (nyilván nem), de nekem ez úgy működik igazán jól, ha közben két kézzel rázom föl-le a gépet mint az állat, mert különben csak az alsó darabkákat morzsálja össze, így viszont roppant hatékony vagyok. Meg vélhetően úgy is nézek ki közben, mint egy elmebeteg. Ha összeaprult, add hozzá a felkockázott vajat meg a kakaót, és turmixold össze. Nyomkodd a masszát a kizsírozott, kisütőpapírozott tortaforma aljába egyenletesen, tedd be a hűtőbe, míg elkészíted a krémet.   

csokissajttorta3.jpg

A krémhez:

- 300 g mascarpone sajt

- 340 g étcsokoládé

- 200 g porcukor

- 1 tk vanília aroma

- 140 ml Guinness sör

- 130 g tejföl

- 3 tojás

Az étcsokit olvaszd meg gőz fölött, majd keverd ki a többi hozzávalóval, aztán borítsd rá a kekszes alapra, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 50-55 percre. Tedd hűtőbe egy éjszakára. A maradék sört ajándékozd el apukádnak, vagy idd meg, ha te amúgy szereted.

csokissajttorta2.jpg

Szerencsére a Lilla nem irigy nagyon, emiatt kaptunk kóstolót, meg amúgy is addig ácsorogtam volna a konyhában szomorúan, míg fel nem vágja, mert muszáj lefényképeznem. Nem tehetek róla, felkoncolnak a blogolvasók, ha nincs fénykép. Ugye? És hát ha már felvágtuk. Szerintem nagyon rendben van, nem túl édes, a zabkeksz nagyon enyhe édes-sós érzete (ezt nem tudom, hogy más is így érzi-e, de nekem pont emiatt nagyon nagy kedvencem a győri zabkeksz, hogy érzem benne a sót is) iszonyú jól passzol a brutál étcsokihoz. És ők még fagyit is ettek hozzá a végén, mert tudnak élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr495562913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása