Zenóbia

Zenóbia

Cseresznyés kacsintás

2013. szeptember 23. - Zenóbia

Az összes recept közül, amiket eddig megcsináltam a sütiskrimikből, ez az első, amiben harminc dekánál kevesebb cukor van, kezdek aggódni. Ti ne tegyétek, mert így is elég édes, és sokkal jobban lehet érezni benne a diót, meg azt, hogy a koktélcserkónak marcipán íze van. Terápiás gömbölygetés, főleg, hogy aznapra terápiás borozgatást terveztem, de az elmaradt az előző napi terápiás borozgatás miatt, az élet kegyetlen.

cseresznyéskacsintás2.jpg

Hannah Swensen féle Cseresznyés kacsintás 5/2

Hozzávalók:

- 15 dkg olvasztott vaj

- 15 dkg kristálycukor

- 2 villával felvert tojás

- 1 tk vanília aroma

- 3 ek koktélcseresznye-lé

- 1 csomag sütőpor

- fél tk só

- 15 dkg darabolt dió

- 40 dkg liszt

- 15 dkg összetördelt corn flakes

- 1 kis üveg koktélcseresznye

cseresznyéskacsintás1.jpg

A felsorolás sorrendjében keverd össze a hozzávalókat, kivéve a corn flakest, meg a cserkót. A corn flakest tedd zacsiba és üsd szét a klopfolóval, közben gondolhatsz valakire, akit mindennél jobban rühellsz, ha már a terápiánál tartunk. A cseresznyéket vágd négy felé. Gömbölygess, itt elvileg az jön, hogy forgasd meg a golyókat a corn flakesben, de nekem rohadtul nem akartak annyira ráragadni, mint szerettem volna, így aztán először megforgattam a golyókat koktélcseresznye-lében, és aztán a corn flakesben. Így már jó kis borzas golyócskák lettek, nyomj bele jól egy negyed cserkót, de azért úgy, hogy kikacsintson kilátszódjon.

cseresznyéskacsintás3.jpg

175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron, nekem húsz percig sültek. Rácson hűtsd ki őket, belül omlós marad, kívül meg ropogós a corn flakes-től, tök vicces.   

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr685500968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása