Zenóbia

Zenóbia

Egérke

Bejegyzés alcíme...

2013. augusztus 30. - Zenóbia

Volt nekünk egyszer régen egy szomszédnénink, nevetős volt, festett vörös hajjal, piros körmökkel, folyton kávézott és cigarettázott, és hat évesen én is mindig kaptam egy kicsi kávét, lehetett bele kockacukrot mártogatni. Folyton szalvétával letakart süteményes tányérok cseréltek gazdát a kerítés felett, még azok után is, hogy a Morzsi nevű roppant mód félelmetesen agresszív vérebünk, mint ahogy az a nevéből is sejthető, átszökött és kinyuvasztott egy-két nála háromszor nagyobb tyúkot.

egérke2.jpg

A szomszédnéninek receptes füzete is volt, a receptes füzetben pedig Egérke receptje, süssetek ilyet, mert egyszerű és mert vicces, és mindig adjatok a szomszéd kislánynak a kávétokból. Hátha hiperaktív lesz.

Egérke 

Hozzávalók:

- 4 tojás

- 3,5 dl tej

- 3 dl liszt

- 2 ek cukor

- csipet só

A tejet forrald fel a cukorral meg a sóval, majd főzd sűrűre a liszttel. Ezt én úgy csinálnám, ha nem akarnék később a keverőgép segítségével megszabadulni a csomóktól, hogy nem a tejhez kanalaznám apránként a lisztet, miközben félőrült módjára keverem, hanem a liszthez adagolnám apránként a tejet, a félőrült módjára keverés az marad, majd mikor már nagyjából sima, mehet vissza a lábosba. Ha felfőztük, levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, még mindig félőrült módszerrel. Nah, meg is vagyunk! Forrósítsunk olajat, mártsuk bele az evőkanalat, így nem ragad rá a tészta (annyira), szaggassuk bele az olajba, és süssük pirosra az egérkéinket. Cukik, mi?

egérke1.jpg

Szórjuk meg fahéjas porcukorral, együk meg melegen. Az este hátralevő részét töltsük úgy, hogy mindenhova egy pohár jeges vízzel közlekedünk, amibe belelógatjuk azt az ujjunkat, amire ráfröccsent az olaj, ami miatt lett rajta egy akkora hólyag mint a fejünk, és közben gondoljuk azt, hogy nem nézünk ki nagyon hülyén. Amikor kivesszük, akkor rázogassuk nagyon, és sziszeghetünk is közben, vagy mondogathatjuk, hogy abüdöskurvaéletbe, esetleg ezt mind egyszerre, mikor meguntuk, dugjuk vissza.

egérke3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr215483063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2013.08.30. 13:56:34

Ne kend a szomszéd nénire. Nekem a szüleim hagyták a kockacukros mártogatást, és semmi bajom. :-)

élhetetlen 2013.08.30. 15:06:51

Kiegészítés: ha nem csak az ujjadat égetted meg, hanem a rajtad lévő ruhát is leköpte az olajban sülő nagyon finom izé, ajánlom a "well done" hideg zsíroldót, spricceld rá a foltra, mehet a mosógépbe 40 fokon, és foltmentesen jön ki. Ezt azért írtam márkával, mert volt már olyan hideg zsíroldóm is, ami az ujjamról leszedte a bőrt, és adott lábasomról a zománcot is. Enélkül (mintátlan szürke otthoniaim vannak) olajfoltos ruha, betesz, kimos, kivesz, ugyanott a folt. Megérdemlem, hogy kedvelj!

Zenóbia 2013.08.30. 17:37:03

Bartush: egyébként ebben az az igazán durva, hogy én kb annyira vagyok hiperaktív, mint egy koalamackó!:-D

Zenóbia 2013.08.30. 17:51:48

@élhetetlen: màr önmagában azért kedvellek, mert szürke ruháid vannak, az màr csak a ráadás, hogy elárultad, hogyan lehet őket folttalanítani!:-) pont tegnap mondta az egyik kolléga, hogy jé, végre szinesben vagy! Volt rajtam egy fehér póló a farmerhez...:-D

Zef 2013.08.30. 19:31:10

vagy a recept arányai nem jók, vagy nem jól csináltam, de nem lett az igazi :/

Zenóbia 2013.08.31. 18:58:05

@Zef: ó, tökre sajnálom, hogy nem lett jó, az arányok elvileg jók, Horváth Ilonáéhoz képest fél dl tejjel többet használtam, nekem így lettek ilyenek.

Zef 2013.08.31. 19:20:59

@Zenóbia: ott rontottuk el, hogy nem apránként kevertük bele a lisztet :) Na majd máskor :)
süti beállítások módosítása