Zenóbia

Zenóbia

Barackos-csokis piskóta

2013. augusztus 05. - Zenóbia

Van egy kis maradék piskótatésztád, amit már az Istennek sem tudsz belegyömöszölni a tortaformába? Csodás! Csokikrémed is maradt? Ez meg aztán igazán über-fantasztikus! Csinálj kis muffin alakú tortácskákat. Ilyet:

sárgabarackosmuffin1.jpg

A tésztát kanalazd a kapszlik háromnegyedéig. Pucold meg és vágd félbe a sárgabarackokat, rakj a közepükbe egy kis fahéjas cukrot, és pottyantsd rá a tésztára. Abban az esetben, ha szerinted a sárgabarack héja nem olyan ízű, mintha szőrös papírt nyalogatnál, akkor nem muszáj megpucolnod. 180 fokon süsd tűpróbáig. Amikor kihűltek, habzsákból nyomj rájuk csokoládé krémet. Ha lusta lennél megnyitni ezt a posztot, amiből származtak a maradékok, akkor:

A ganache egy rész csokoládé, és eggyel kevesebb rész habtejszín, ha sűrűbb krémet akarsz. A tejszínt gyöngyözésig kell melegíteni, utána lehúzni a tűzről, belekeverni a felkockázott csokit. Ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni. A végén fel is lehet habosítani keverőgéppel, akkor ilyen lesz, mint a muffin tetején látod. Jól formázható, kenhető, brutál-csupa-csoki csoda. Ez meg itt lent kész orgia, nem?

sárgabarackosmuffin2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr915432464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása