Zenóbia

Zenóbia

Túrófánk

Bejegyzés alcíme...

2013. április 13. - Zenóbia

A krumplilángos óta váltottunk, az utóbbi pár hétben ahányszor megkérdem az Ivánt, hogy mit akarsz enni életem értelme, az rá a válasz, hogy: FÁNK! Így aztán amíg nem tanulok meg rendes fánkot sütni, addig sunyi módon ilyenekkel próbálom kiszúrni a szemét, mint ez:

túrófánk2.jpg

Nagyik etetésre is kiváló ötlet, legalábbis az olyan nagyikéra, akik nem igazán esznek húst, mert az drága, meg eleve szeretik azt állítani, hogy ők semmit sem esznek, mert nem is éhesek, meg amúgy is kár beléjük már. Túrófánkot azért esznek. Porcukorral, eperlekvárral. Az Ivánok fahéjas porcukorral eszik.

Túrófánk - Horváth Ilonától

Az enyém fél adag, két személyre negyed kiló túróból tökéletes. 

Hozzávalók a fél adaghoz:

- negyed kiló túró

- 2,5 dkg liszt

- 2,5 dkg zsemlemorzsa

- csipet só

- 2 tojás

túrófánk1.jpg

A túrót jól törjük össze a tojások sárgájával, a liszttel, sóval, zsemlemorzsával. Majd adjuk hozzá a tojások felvert habját. Vizes kézzel formázzunk belőle lehetőleg minél amorfabb fánkocskákat, mert az szerintem vicces, de formázhattok belőle ugróegeret is. Forgassuk meg zsemlemorzsában, aztán süssük ki forró olajban, míg meg nem pirulnak. Úgy tíz perces művelet az egész, viszont kis családunk arcán az elömlő boldogság csak két percig tart, mert aztán átvált a keserű felismerésre, hogy nincs több fánk. Szívás.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr25218103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása