Zenóbia

Zenóbia

Barackos kenyérfelfújt

2013. március 03. - Zenóbia

Itt van végre a második kötet utolsó sütije is, megérte rá várni. Nagyon durva, meleg-tejszínes-vajas, kényeztetős sütemény, ha depressziós vagy, egyél ilyet. Ha depressziós vagy és fogyózol, akkor ne egyél ilyet, mert utána kénytelen leszel tizenötször körbefutni a Margit-szigetet, abba meg úgyis beledöglessz. Bár az megoldja a depresszió problémáját, ugye.

barackosfelfújt1.jpg

Hannah Swensen féle Barackos kenyérfelfújt 2/2

Hozzávalók:

- 8 szelet fehér toast kenyér, ez függ a jénai nagyságától is, nekem 15 lett

- 10 dkg vaj, ami lehet több, ha több a kenyér, nekem pl. 20 dkg kellett

- 5 dkg kristálycukor, ami így is elég lett

- fél bögre aprított aszalt sárgabarack, vagy egy egész, mert épp annyihoz volt kedvem

- 3 tojás

- fél liter habtejszín

barackosfelfújt2.jpg

Vajazz ki jól egy jénait. Vagdosd le a kenyereknek a héját ügyesen, majd vágd őket négy darab háromszögbe, azaz mintha egy x-et vágnál a késsel. Szuper. Ha ez megvan, akkor a megolvasztott vajba forgasd bele a kicsike háromszögeket, majd rakd ki velük a jénai alját. Hogy minek kellett jól kivajazni, amikor most vajba forgatott kenyereket raksz alulra, meg ne kérdezd. Szórd rá a cukor egyharmadát, és az aszalt sárgabarack felét. Rakj rá még egy réteg vajba forgatott kenyér háromszöget, amit szórj meg megint cukorral, és hajigáld rá a maradék barackot. Juppi. Ha ez is megvan, fedd be vajba forgatott kenyér háromszögekkel, majd szórd a tetejére a maradék cukrot. Most fogj egy tálat, és verd fel benne villával a három tojást, majd öntsd hozzá a fél liter habtejszínt és keverd össze. Az egész masszát borítsd a jénaiba, majd rakd félre úgy fél órára, hogy jól megszívja magát a cucc. Fél óra múlva tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 45 percig. A teteje és az alja klassz ropogós lesz. Hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald, lehetőleg tejszínhabbal, nehogy tejszínhiányod legyen még a végén, vagy egy kis vanília fagyival, vagy inkább mindkettővel, az lehet az igazán durva, de sajnos nem volt itthon vanília fagyink. Csak narancs sorbet van itthon, az meg egy fos, vagy legalábbis én rühellem. 

Ez egy igazi fagyos téli vasárnap délutánra való desszert, még jó, hogy én meg megvártam vele a tavasz első napjait. Más gyümölccsel is tök jó lehet, fahéjas almával például, ó-jajj.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr545113059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása