Nem elírtam, tényleg Szilvie, ne is mondjatok semmit. Gőzöm sincs honnan szedtem a receptet, de van ilyenem. Az biztos, hogy nem ismerek egy Szilvie-t sem, ha ismernék, nem lennék vele jóban. A sütihez viszont nem kell sem idő, sem tehetség, csak némi túró, amitől félünk, hogy le fog járni, mielőtt megesszük. Nagyon szeretem a morzsás sütiket, mégis milyen sütiket nem szeretek!? Na mindegy, de a morzsásakat különösen.
Szilvie receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg túró
- 1 tojás
- ízlés szerinti vaníliás cukor és porcukor
Mérjük ki egy tálba a lisztet, a porcukrot és a sütőport. Borítsuk rá a mikróban megolvasztott margarint. Kutyuljuk össze fakanállal. Morzsoljuk bele a 2/3 részét egy kisméretű kikent tepsibe. Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit, kenjük a tésztára, majd morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben negyven perc. Előkészítéssel együtt egy óra az egész, elronthatatlan. Ha mégis elrontanád, ne merj a szemem elé kerülni legalább ne valld be!