A ti férjetek is azt hiszi, hogy a hangos böfögés vicces? Az Iván amúgy nem, ő egyáltalán nem ilyen, hanem nagyon okos és kulturált egyéniség, csak úgy hallottam már, hogy van aki azt hiszi. A Pavlova-torta azért lett, mert a Hannah féle csokis trüffelből maradt tojásfehérjém, amiről eszembe jutott ez. Majd a trüffel receptet is megkapjátok, de csak jövőhéten, mert csak. Ez egy hosszú és nehezen feldolgozható történet. Addig is, kiváló újévi sütemény, pont lencsefőzelék és malacsült utánra való.
Pavlova-torta
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- egy csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 ek citrom lé
- 1 ek étkezési keményítő
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
- valamilyen gyümölcs
A tojásfehérjét a csipet sóval félig felverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot és teljesen kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a citrom levét és a keményítőt is. A kész habot olajjal megkent sütőpapírra halmozzuk, kör alakban, inkább magasabb, mint szélesebb kör alakban, mert azért lapulni fog. A 150 fokos sütőben 1-1,5 órát sütjük, nekem másfél óra lett. Tálalás előtt felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, ráhalmozzuk a kész tortára, és dobálunk rá apróra darabolt gyümölcsöket. Vagy olyat, ami eleve apró. A habfixáló a gyávábbaknak van, anélkül is működik, csak gyorsabban kell megenni. Fini süti, nem tömény, kívül ropogós, belül puha, a hab és a gyümölcs miatt könnyű, szerintem ennél jobb dolgot nem nagyon lehet kitalálni a maradék tojásfehérje eltüntetésére.