Zenóbia

Zenóbia

Pavlova torta

2013. január 03. - Zenóbia

A ti férjetek is azt hiszi, hogy a hangos böfögés vicces? Az Iván amúgy nem, ő egyáltalán nem ilyen, hanem nagyon okos és kulturált egyéniség, csak úgy hallottam már, hogy van aki azt hiszi. A Pavlova-torta azért lett, mert a Hannah féle csokis trüffelből maradt tojásfehérjém, amiről eszembe jutott ez. Majd a trüffel receptet is megkapjátok, de csak jövőhéten, mert csak. Ez egy hosszú és nehezen feldolgozható történet. Addig is, kiváló újévi sütemény, pont lencsefőzelék és malacsült utánra való.

pavlova2.jpg

Pavlova-torta 

Hozzávalók:

- 6 tojásfehérje

- egy csipet só

- 15 dkg porcukor

- 1 ek citrom lé

- 1 ek étkezési keményítő

- 4 dl habtejszín

- 2 csomag vaníliás cukor

- 2 csomag habfixáló

- valamilyen gyümölcs

pavlova1.jpg

A tojásfehérjét a csipet sóval félig felverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot és teljesen kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a citrom levét és a keményítőt is. A kész habot olajjal megkent sütőpapírra halmozzuk, kör alakban, inkább magasabb, mint szélesebb kör alakban, mert azért lapulni fog. A 150 fokos sütőben 1-1,5 órát sütjük, nekem másfél óra lett. Tálalás előtt felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, ráhalmozzuk a kész tortára, és dobálunk rá apróra darabolt gyümölcsöket. Vagy olyat, ami eleve apró. A habfixáló a gyávábbaknak van, anélkül is működik, csak gyorsabban kell megenni. Fini süti, nem tömény, kívül ropogós, belül puha, a hab és a gyümölcs miatt könnyű, szerintem ennél jobb dolgot nem nagyon lehet kitalálni a maradék tojásfehérje eltüntetésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr514992206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása