Zenóbia

Zenóbia

Elmúlikanyár

2012. augusztus 26. - Zenóbia

Ti ezek a felszabadultan gyerekké váló strandolók vagytok? Vagy milyenek? Tegnap megvolt az év utolsó strandolása a Balcsin, klassz volt a víz, amolyan pöcslengető meleg, ahogy Keresztapám mondja, ha másképp szeretnétek, akkor kellemesen langyos. Én úgy strandolok, hogy letelepszünk, betakargatom a türcsivel a cuccunkat, mert naivan azt gondolom, hogy úgy nem lopják el, mert azt hiszik, hogy az ott nem egy táska a törülközők alatt, amiben a fagyira valót tároljuk, hanem mondjuk döglött macska. Ami nyilvánvalóan nem kell senkinek. Pancsi-pancsi meg szétázás a vízben úgy egy órát, akkor labdázom is, meg csüngök kicsit az Ivánon, meg viccesek vagyunk, hogy puszilgatjuk egymás orrát, aztán sikongatok, hogy ne már, mert leesik a szemüvegem, anélkül meg nem jó, mert nem látok el csak egy méterre, meg sikongatok, mert ne menjünk beljebb, mert nem ér le a lábam, én meg csak úgy tudok úszni, ha leér a lábam. De nem idegesítően sikongatok, csak úgy aranyosan. Aztán megunom, menjünk ki, olvassunk regényt. Estig, közben együnk sült hekket, meg fagyit, olvassunk tovább, feküdjünk hanyatt, nézzük az eget, meg a felhőket, meg az égig érő fákat, meg a vizet, de már ne menjünk be, mert már elég volt, csak üljünk a parton és bambuljunk. Vannak mások, akik viszont bemennek a vízbe háromszor egy nap alatt, mert ők tényleg lubickolnak és játszanak és fröcskölnek, meg ugrálnak és tornyot csinálnak hárman, aztán vetődnek a vízbe és hangosan nevetnek, meg üldözik a labdát meg minden, és jó nézni, de mikor felajánlják, hogy engem is elhajítanak az ég felé, az már nem az ilyeneknek való, mint én. Ti milyen fajták vagytok? Vízi fajták, vagy nem annyira víziek?

Megjött a szél, valahogy most olyan utoljára hangulatom van, utoljára strandoltunk, utoljára együnk ma még fagyit, utoljára lesz nyugodt hetem a buszon, utoljára vehetem fel a rövid farmernadrágot, meg az ujjatlan trikót, pedig még nincs ősz, még lesz meleg biztosan, de mégis, valahogy ilyen ez most. Szeretem a nyarat, már most visszasírom, már most keveslem az erkélyen töltött esték számát, de azért jó volt ez az idei nyár is nagyon. Lassan keresni kell új várni valót, lassan lehet karácsonyi excel táblázni, de még azért addig még elmegyünk egyszer Egerbe átborozni egy pár napot. Mert az jó, és Eger a mi városunk, csak nem ott lakunk valamiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr694732972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.08.26. 21:57:52

nalunk itt masmilyen a strandolas, mi a folyoban strandolunk, az egyik hidnal beugrunk, lecsorgunk es 2-3 hiddal kesobb kimaszunk. ezalatt jol lehulunk, utana mar elviselhetobb a meleg, a fiuk soroznek, grillezunk, aztan ha nagyon melegunk van, akkor beugrunk megint, es lebegunk kicsit.
az elso rajnazasnal sikongattam, mint ahogy a lanyok szoktak, mert megiscsak egy folyoban lubickoltam, es az sikitassal jar.
süti beállítások módosítása