Ezt nem én találtam ki, hogy finom sütemény, meg nem azért írtam oda, hogy egyből lássátok, hogy mennyire kurva jó vagyok a kókuszkocka sütésben, hanem így van a szakácskönyvben. Tök vicces szerintem. Néhány másiknál is van ilyen jelző, meg olyan is, hogy (nagyon jó) vagy (könnyű, igen finom) vagy (ebédételnek is finom). Bírom az ilyesmit, ha ti is, akkor Péter Jánosné Süteményes könyve a megoldás.
Kókuszkocka (finom sütemény)
Hozzávalók a tésztához, ha nagy tepsiben sütjük, mi másban sütnénk, úgyhogy ez a másfeles adag itt nálam:
- 30 dkg porcukor
- 7,5 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál folyékony méz
- 1 csomag sütőpor
- 45 dkg liszt
- 3 dl tej
A cukrot a margarinnal, a tojással és a mézzel kikeverjük. Hozzákutyuljuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet felhigítjuk a tejjel. Lassú tűzön sütjük.
Sütés után kockákra vágjuk, lehetne kicsit elegánsabb kis kockákra vágni, az enyémek momentán nem a világ legszebb kókuszkockái, de majd legközelebb. Amikor kihűlt, az alábbi csokimázba forgatjuk, és kókuszreszelékbe mártjuk. Az Ivánnak darált dióba.
Csokimáz:
- 30 dkg margarin
- 9 evőkanál cukor
- 5 evőkanál kakaó
- 9 evőkanál tej
Margarint felolvasztjuk, mindent hozzákeverünk, hoppáré kész is.