Zenóbia

Zenóbia

Parodontózis 5-6.

2012. március 30. - Zenóbia

Ezt most egyben kapjátok, éreztem én az első műtét után, hogy jobb lesz a beszámolóval megvárni a másodikat. Szóval a bal alsó fogsorral kezdtünk, részemről már hetek óta ezzel álmodtam, féltem mint az állat, vonszoltam is magammal aput, hogy valaki izguljon a váróban is, míg én bent felakadt szemekkel, felvágott ínnyel vicsorgok. Megkaptam az injekciót, vele pedig a megnyugtatást, hogy a ritmuszavaromra csak akkor lehetne bármiféle hatással a benne levő adrenalin, ha a doki bénán adná be, és az érbe nyomná a szurit. De mivel ő nem béna, ezért nincs mitől félnem. Ez jól jött egyébként, mert persze ettől még féltem, hogy beindul a szívem, több éves berögződéseket nehéz kiirtani, de azért már nem annyira. A műtét alatt semmit, egyáltalán semmit nem éreztem, a legrosszabb az volt, hogy a végére azért elfáradt a szám, kissé tartottam tőle, hogy becsukom és úgy marad. Ennyi. De tényleg, a másfél óra alatt ez volt a legkellemetlenebb, ez meg nagyjából a semmivel egyenlő. Ami állatira szimpatikus volt, hogy elég hangosra vették a zenét ahhoz, hogy a műszerek zúgásán át is legyen értelme, illetve, hogy beszélgettek a fejem felett, ilyen abszolút semmiségekről, amivel kiválóan lekötötték a figyelmemet. Az érzéstelenítő azért ilyenkor jó sokáig kitart, délben kaptam meg, este hétkor tudtam enni is. Inni már előtte is, de szigorúan a mosogató felett. Akkor bevettem egy algopyirnt, ez sem lett volna muszáj. Egyáltalán nem fájt utána sem semmi, nem dagadt be az arcom, nem lilult be, tudtam enni, igaz csak a jobb oldalon, de hát ez legyen a legkevesebb. Ami az egy hét varratos fogsorban legjobban zavart az az, hogy folyamatosan piszkáltam a nyelvemmel a kilógó cérnadarabkákat, ettől a végére már a tököm kivolt, a másik meg, hogy a műtött részt nem lehet megmosni egy hétig, csak öblögetni, és azért egy - két nap után érzed, hogy de jó lenne nekiesni egy fogkefével.

Ami a legnagyobb kínom, hogy nuku tejtermék, ez tényleg szörnyű, joghurtokról fantáziálok, meg sajtos-tejfölös cuccokról, de hát na, ez legyen a legnagyobb bajom az életben, de tényleg.

A második műtétre tegnap került sor, bátrabb voltam már, így aput otthon hagytam, csak értem jött, mikor végeztem. Itt már elvileg nem lett volna okom félni, de azért féltem kicsit attól, hogy nem lehetek akkora kurva nagy mázlista, hogy ez is ugyanolyan lesz, mint az első. Nem is lett, de azért ez sem horrortörténet. Tulajdonképpen annyi különbség volt, hogy a jobb leghátsó fogamról fél órás tisztogatás után derült ki, hogy tulajdonképpen jobbat tennénk vele összhatásilag, ha kihúznánk. Ez meg is történt, bár itt volt egy kis izgalom, mivel a tetejéből letört közben egy kis darab, ami egy percig bújócskát játszott a vértengerben a számban, de aztán meglett, így megúsztuk a röntgennel keresgélést. A fájdalom itt is elmaradt, max kellemetlen volt az egész. Azért volt rosszabb, mert egy órával tovább tartott emiatt a foghúzós küzdés miatt, és így sokkal jobban elfáradtam a végére idegileg, meg szájilag is, a zsepit amit a kezemben szorongattam most is sikerült csuromvizesre izzadni. A foghúzás miatt azért most játszik az algopyrin, de annál erősebb most sem kell, meg most azért érzékenyebb az egész műtéti terület is, jobban húzódik, de azért ez nem fájdalom igazán. A lelkes jegelés miatt most is elmaradt a bedagadás, úgyhogy éljen.

Összességében abszolút jók a tapasztalataim, jövő héten jön még egy, akkor elvileg az egész felső fogsort egyben fogjuk lenyomni, mert ott kevesebb a fogam, és jobb állapotban is vannak. Ez mondjuk még kissé elképzelhetetlen számomra, hogy na és akkor utána melyik oldalon fogok enni, ha a műtéti oldalon nem lehet, és nincs harmadik oldal, ugye.

Lehet, addigra tényleg kellenek pépes kajaötletek, mert igazából egyelőre nem különösebben volt rá szükség, bár most kevésbé vidáman tátom nagyra a számat, mint az első után. Ja. Igen. Ez most nem az az időszak.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr104350627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálnai Mihály 2015.05.18. 21:06:19

Ezt a tortúrát én is végigcsináltam. 2 évig tartott. 6 fogamba került, 3 implantátumot kaptam. Most ultrahangos fogkefét használok. Ez biztosítja, hogy mégegyszer ne fordulhasson elő velem ilyesmi. Ha valakit érdekelne az ultrahangos fogkefe, ami megelőzi a fogak, és a fogágy betegségeit az írjon ide: sikerlesz@gmail.com vagy hívjon a 06209612511-en.
süti beállítások módosítása