Négy évszak házi süteményei - Habik Erzsébet és Szijjártó Gabriella
Ebből a könyvből van ez a süti, muszáj volt megcsinálni. Egyrészt mert karamellás meg kókuszos és ezt mind a kettőt imádjuk, másrészt meg mert kávés is, azt meg anyu imádja, harmadrészt meg kurva jól néz ki a képen, mi kellhet még? Más nem is. Egyébként két pillanat alatt lett favorit, iszonyú finom süti, mint ahogy azt a rettentő fantáziadús neve is sugallja.
Finom kókuszos
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 sütőpor
A fehérjéket felverjük a porcukorral jó keményre. Fakanállal hozzákevertem a lisztet a sütőporral, és a kókuszreszeléket. Majd ezt az egészet szépen beleöntöttem egy közepes méretű tepsibe, raktam alá sütőpapírt. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt simán megsül.
Krém:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 5 dl tej
- 7 tojássárgája
- 3 evőkanál erős feketekávé
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
A krém arányain javítottam, mert feleennyi tejet írt feleennyi pudingporral, feleennyi tojással, de azt kikeverve a margarinnal igazából nem sok íze lett, a margarin ízén kívül, és nem is lett elég sok, úgyhogy szépen főztem még egy adagot, úgy már fasza lett. Meg amúgy is mi a jó istent csináljak a maradék négy sárgájával? A hozzávalók így viszont már jó arányban vannak, úgyhogy hajrá mindenkinek.
Először kikeverem a tojássárgájákat a porcukorral, hogy homogén legyen, mert nem akarunk pudingos rántottát. A pudingport is simára keverjük kicsike tejjel, majd ezt is hozzáborítjuk a tojásos cukorhoz. Aztán felöntjük a maradék tejjel, és megfőzzük sűrűre. Hozzákeverjük a kávét, majd kihűtjük a krémet. Addig habosra keverjük a margarint. Ha kihűlt a krém, belekutyuljuk keverőgéppel a margarint, és rákenjük a tésztára. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, hűtött helyen tároljuk.