Zenóbia

Zenóbia

Parodontózis 4.

2012. január 31. - Zenóbia

Nagyon vicces, mert mindig paradontózist akarok írni, de hát az sokkal jobban ki is fejezné a dolog lényegét. Nehogy lemaradjatok itt valami véres eseményről, elmesélem, hogy még egy fogamtól megszabadultam, igaz, már több mint két hete. Elhangzott foghúzás közben az a mondat is, amit ilyenkor senki nem akar hallani: Most akkor kipróbálok magán egy új fogót, jó? Mivel bízom az orvosomban ezért nem pattantam fel és rohantam el sikítva, bár végül a régi fogó jobban bevált. Szóval akkor a dolgok jelen állása szerint ott tartunk, hogy három fogamtól szabadultam meg, mind a három hetes vagy nyolcas, így látványosnak egyáltalán nem látványos a dolog, érzésre egyébként annyiban fura így a harmadik után, hogy kicsit másképp artikulálok. De hát végül is több hely lett a számban. Hö-hö, igen, hát persze.

A következő menet pedig 5 darab műtét, amelynek során felvágják az ínyemet, egy tisztító folyadékkal befecskendezik a fogaimat, majd az lemarja róluk az összes "koszt". Ha ez megvan, feltölti a doktornő valami féle regeneráló anyaggal a tasakokat (ha jól értem), majd összevarr. Ezzel azt fogjuk elérni, hogy a fogaim ismét stabilan állnak majd a helyükön. Egy műtét nagyjából másfél órás lesz, de inkább kettő. A műtéteket március végén kezdjük, heti egyben lesz részem. Tudósítok majd arról is, természetesen iszonyúan be vagyok szarva már most. Egy műtét ára körülbelül 120.000 forint lesz, azaz újra ott tartunk ahol a part szakad, de sok választás nincs ebben a helyzetben.

Ami érdekes számomra, hogy jártunk más orvosnál is még az elején, ahol az volt az álláspont, hogy két műtét között el kell telnie két-három hónapnak. Az itteni álláspont pedig az, hogy minél hamarabb meg kell csinálni az összes területet, hogy ne fertőzzék vissza egymást, azaz minél előbb legyen egy teljesen egészséges állapot a számban. Ezt én sokkal jobban preferálom, aztán hogy azt hogyan fogom preferálni, hogy öt hétig varratokkal a számban belilult fejjel mászkálok és szívószállal eszem a pempőt, azt majd akkor megmondom.

Tehát, legközelebb március végén találkozunk ebben a témában. Ha valaki idetévedne akinek volt már ilyenben része, attól szívesen vennék egy "élménybeszámolót". Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr424036383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása