Nos, aki szurkolt az autó miatt, annak köszi, mert minden rendben, feleslegesen riogattak minket hülyeségekkel. Így most már jöhet tényleg a csodás csokoládés torta.
A tésztához:
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
csipet só
6 tojás
15 dkg étcsoki, nálam Szerencsi volt
15 dkg liszt
1 sütőpor
Elsőként felvertem a tojásfehérjét a sóval, aztán a porcukrot a vajjal, majd a tojássárgájákkal. Közben felolvasztottam a csokit gőz felett, amikor felolvadt, hozzáadtam a vajas krémhez. Eddig a robotgép, innen a fehérjét és a lisztet óvatosan fakanállal hozzákevertem a krémhez, majd belapátoltam a kivajazott tortaformába, amiről még mindig nem tudom hány cm átmérőjű, de majd megmérem már azért. Internetes tapasztalatokat átlagolva, 180 fokon sütöttem kb. 35-40 percig, fogpiszkálós próba megvolt.
A krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg cukrozatlan kakaópor
csipet só
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
rum ízlés szerint
2 dl habtejszín
Vajat felhabosítottam majd hozzáadtam géppel mindent, a tejszínen kívül, minden kakaóporban úszott természetesen, nem baj. Aztán a felvert habtejszínt már fakanállal hozzákevertem, szép lett és finom. Közben az Ivánnal elvágattam három felé a tésztát, nagyon ügyesen sikerült is neki, így jól megkentem a krémmel a lapokat. A tetejét bevontam étcsoki és margarin összeolvasztott együttesével, majd ráapplikáltam az általam kreált marcipán díszeket, rendkívül fantázia dús voltam, amint látszik, de még életemben nem csináltam ilyet, nézzük el nekem. A marcipán masszát nem én csináltam egyébként, hanem a Dr. Oetker, én csak színeztem.
Az eredeti recept pedig innen van, kis módosítások vannak nálam.