Zenóbia

Zenóbia

Főzzünk is

2010. október 20. - Zenóbia

Ha már átcsaptam az utóbbi időben ilyen kaja témákra, most még folytatom. Lehet, hogy meg kéne néznem valami más témájú filmet, hogy lekattanjak erről. Van ilyen projektem is, hogy megnézem a requiem egy álomért címűt (gondoljatok bele, utána lehet, hogy a drogokról fogok írni egy hónapig), meg a holt költők társaságát, amit csak félve vallom be, hogy nem láttam, ha hirtelen félbeszakad a bejegyzés, akkor az azért van, mert máris jöttek értem, és bezártak a várbörtönbe, ahol szomorúan növesztem majd a hajam, hogy abból fonjak kötélhágcsót.

Kaptunk nászajándékba pataki vagy római vagy cserép vagy kinek melyik megnevezés szimpatikus tálat. Mindenki mondogatja, hogy hű az mekkora király dolog, és főzzek benne mert milyen finom meg egészséges meg blabla, és mindenkinek van is ilyen, csak még soha senkinél nem láttam, mert valószínűleg már maguk sem tudják, hova tették. Gondoltam azért kipróbálom, ha már van. A lelkesedésem már a leírások olvastán rohamosan csökken. Először is ugye áztassuk be a tálat egy órára vízben. A receptek mondjuk nem túl bonyolultak, mert nagyjából arról szól, hogy a spájzban található összes dolgot karikázd fel, és dobáld bele rétegezve. Ha ez megvan, tedd a hideg sütőbe, és vigyázva szépen lassan emeld a hőfokot, nehogy megrepedjen a hőn szeretett tálad. Tehát a sütőbe tevéstől számítva kb. fél óra alatt el is érheted az optimális hőfokot. Az elkészülési időre számolj még rá plussz fél órát, hiszen a tál vastagsága miatt, lassabban melegszik át. Remek. Röpke két-három óra alatt el is készült a vacsora, plussz az áztatás ugye. De remekül mutat az étkező asztalon, nem úgy mint egy szimpla tepsi. Ha az éhenhalás szélén álló család elfogyasztotta a tartalmát, akkor jön a mosogatás. Ahhoz meg kell várni, míg teljesen lehűl a tálad. Ha lehűlt akkor öblítsd át mosogatószeres vízzel, de ne használj szivacsot, mert eltömíted a pórusait. Még jobb az ecetes víz. Aztán szárítsd lehetőleg több napig, hogy biztosan kiszáradjon, majd a dobozába már soha többé ne tedd vissza, mert bepenészedik. Kell neki egy külön szoba, ahol a napsugarak meghatározott szögben érik.

Ettől még persze kipróbálom. Csak nem ma. Aztán valószínűleg én is elrakom a dobozába, hadd penészedjen, és eldugom a szekrény mélyére. Akik újonnan kapnak, azoknak pedig áradozni fogok, hogy hát ezt muszáj használnod, annyira jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr782385439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása