A mai szerencsecsokis dobozban ez volt a jó tanács hülyéknek: "Légy hű magadhoz! Egész életedet vele kell leélned!". Sírok. Nincs rá értelmes magyarázatom, hogy mi a fenének vettem szerencsecsokis dobozkát, gondolom azért, mert vártam a kávéra pont, ez meg cuki volt, vagy mert hátha benne lesz az élet értelme. Benne volt. Nem mondhatjátok, hogy nem. Sokkal jobban örültem volna, ha az van benne, hogy - Ma menj, és vegyél egy cipőt! - egyszerű, kézzelfogható megoldás, nem lelki szarakodás, kérem, gyártsanak ilyeneket is. A légyhűmagadhoz projekt keretében arra jutottam, hogy ma bemegyek a nagyvárosba, és iszom egy pohár bort. Vagy kettőt. Szerintem kezdetnek megteszi.
Ezt meg baromira élveztem legyártani, főleg, hogy Petra is tevékenyen részt vett, igazán nagyon jó buli volt.
Duplán csokis Cupcake
Hozzávalók a tésztához:
- 360 g natúr joghurt
- 1 tojás
- 65 g étolaj
- 200 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 320 g liszt
- 25 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Egy tálba mérd ki a joghurtot, a tojást, az olajat, porcukrot, add hozzá a vanília kivonatot is. Keverd ki robotgéppel. Másik tálba mérd ki a lisztet, kakaót, sütőport, sót, és adagold hozzá a másik tálhoz, mondjuk robotgéppel szintén. Nem kell ezt túlcizellálni, sztem fakanállal is működhetne az egész, de így végképp három perc. Ekkora mennyiségből kb. 50 db minimuffin lesz. Rakd bele a papírkapszlikat a minimuffin tepsidbe, és kanalazz mindegyikbe a tésztából, ne teljesen peremig, csak majdnem. 180 fokon negyed óra, szúrj bele fogpiszkát, ha tisztán jön ki, legjobb vagy.
Hagyd kihűlni őket, aztán jöhet a töltögetés, meg a díszítgetés, idő és pepecs, ha nem vagy türelmes típus, hagyd a francba, csinálj csak a tetejére, úgy is jó lesz, de ez most extrán bónusz szülinapi cupcake, úgyhogy még iszonyúan túl is lesz díszítve, de én szeretem a giccset. Sütiben.
Krém a belsejébe:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag dr. Oetker csokoládés pudingpor
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
Főzd meg a pudingot a tejjel és a cukorral. Ha kihűlt, adagold hozzá géppel a vajat, tedd hűtőbe. Majd töltsd habzsákba, és a nyomó végével lukaszd ki a muffinodat, nyomd bele, lehetőleg annyira, hogy még ne repedjen szét a tészta. Óvatosan nyomj bele egy kis krémet. Nem baj, ha kicsit kijön a tetején, mert még jön rá a fehércsokis díszítés, úgyhogy nem fog látszani.
Krém a tetejére:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor
- 50 g porcukor
- 250 g vaj
- 100 g fehércsokoládé
A pudingot megfőzni a cukorral, és a tejjel. Ha már felforrt, vedd le a tűzről, keverd bele a fehércsokoládét, míg szét nem olvad. Hagyd kihűlni, keverd hozzá a vajat géppel, mehet a hűtőbe még egy kicsit. Aztán töltsd habzsákba, és nyomj cukker díszítést a muffinjaid tetejére. Arra még szórhatsz színes bogyókat, meg ehető csillámport, vagy valami mini bogyós fagyasztott gyümölcsöt, szúrhatsz bele papírbizbaszokat, vagy ezt mind egyszerre, az ízlésficam határáig, meg azon is túl.