Zenóbia

Zenóbia

Nagyon! Csokoládés Cupcake

2015. október 02. - Zenóbia

A mai szerencsecsokis dobozban ez volt a jó tanács hülyéknek: "Légy hű magadhoz! Egész életedet vele kell leélned!". Sírok. Nincs rá értelmes magyarázatom, hogy mi a fenének vettem szerencsecsokis dobozkát, gondolom azért, mert vártam a kávéra pont, ez meg cuki volt, vagy mert hátha benne lesz az élet értelme. Benne volt. Nem mondhatjátok, hogy nem. Sokkal jobban örültem volna, ha az van benne, hogy - Ma menj, és vegyél egy cipőt! - egyszerű, kézzelfogható megoldás, nem lelki szarakodás, kérem, gyártsanak ilyeneket is. A légyhűmagadhoz projekt keretében arra jutottam, hogy ma bemegyek a nagyvárosba, és iszom egy pohár bort. Vagy kettőt. Szerintem kezdetnek megteszi.

csokiscupcake_640_03.jpg

Ezt meg baromira élveztem legyártani, főleg, hogy Petra is tevékenyen részt vett, igazán nagyon jó buli volt.   

Duplán csokis Cupcake 

Hozzávalók a tésztához:

- 360 g natúr joghurt

- 1 tojás

- 65 g étolaj

- 200 g porcukor

- 1 tk vanília kivonat

- 320 g liszt

- 25 g kakaópor

- 1 csomag sütőpor

- csipet só

csokiscupcake_640_02.jpg

Egy tálba mérd ki a joghurtot, a tojást, az olajat, porcukrot, add hozzá a vanília kivonatot is. Keverd ki robotgéppel. Másik tálba mérd ki a lisztet, kakaót, sütőport, sót, és adagold hozzá a másik tálhoz, mondjuk robotgéppel szintén. Nem kell ezt túlcizellálni, sztem fakanállal is működhetne az egész, de így végképp három perc. Ekkora mennyiségből kb. 50 db minimuffin lesz. Rakd bele a papírkapszlikat a minimuffin tepsidbe, és kanalazz mindegyikbe a tésztából, ne teljesen peremig, csak majdnem. 180 fokon negyed óra, szúrj bele fogpiszkát, ha tisztán jön ki, legjobb vagy.

Hagyd kihűlni őket, aztán jöhet a töltögetés, meg a díszítgetés, idő és pepecs, ha nem vagy türelmes típus, hagyd a francba, csinálj csak a tetejére, úgy is jó lesz, de ez most extrán bónusz szülinapi cupcake, úgyhogy még iszonyúan túl is lesz díszítve, de én szeretem a giccset. Sütiben.

csokiscupcake_640_03.jpg

Krém a belsejébe:

- 2,5 dl tej

- 1 csomag dr. Oetker csokoládés pudingpor

- 50 g porcukor

- 100 g vaj

Főzd meg a pudingot a tejjel és a cukorral. Ha kihűlt, adagold hozzá géppel a vajat, tedd hűtőbe. Majd töltsd habzsákba, és a nyomó végével lukaszd ki a muffinodat, nyomd bele, lehetőleg annyira, hogy még ne repedjen szét a tészta. Óvatosan nyomj bele egy kis krémet. Nem baj, ha kicsit kijön a tetején, mert még jön rá a fehércsokis díszítés, úgyhogy nem fog látszani.

Krém a tetejére:

- 2,5 dl tej

- 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingpor

- 50 g porcukor

- 250 g vaj

- 100 g fehércsokoládé

csokiscupcake_640_01.jpg

A pudingot megfőzni a cukorral, és a tejjel. Ha már felforrt, vedd le a tűzről, keverd bele a fehércsokoládét, míg szét nem olvad. Hagyd kihűlni, keverd hozzá a vajat géppel, mehet a hűtőbe még egy kicsit. Aztán töltsd habzsákba, és nyomj cukker díszítést a muffinjaid tetejére. Arra még szórhatsz színes bogyókat, meg ehető csillámport, vagy valami mini bogyós fagyasztott gyümölcsöt, szúrhatsz bele papírbizbaszokat, vagy ezt mind egyszerre, az ízlésficam határáig, meg azon is túl.

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr497792354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása