Zenóbia

Zenóbia

Jegeskávés Cupcake

2014. november 12. - Zenóbia

Most, hogy bejött a szarfoshideg idő, pont mindannyian egy jó kis kerthelységes kávézóba vágytok, ahol megrendelnétek a létező legnagyobb jegeskávét, ugye? Sejtettem. A nyári Restaurant day-re viszont pont jól hangzott, és az időjárás sem visz rá, hogy megváltoztassam a nevét, úgyhogy ez már marad így. Én azért bízom bennetek, hogy képesek lesztek elvonatkoztatni, és kiragadjátok a lényeget. Ez lesz az: kávés. süti.    

Te jó ég, egyébként meg visszaolvastam pár több évvel ezelőtti bejegyzésemet, hát, van amiről pontosan az ellenkezőjét gondolom most, mint akkor, nagyon érdekes. Egy jobbfajta pszichológus egész vaskos disszertációt írhatna az elfajzott lelkivilágomról.

jegeskávés4.jpg

Jegeskávés Cupcake

Hozzávalók:

- 300 g vaj

- 300 g barnacukor

- 6 tojás

- 300 g liszt

- 3 csomag Mokate Ice Frappe (vagy egyébként bármelyik 3in1, tökmindegy) - 1 dl vízben elkeverve

- 3 tk fahéj

- 150 g apróra vágott dió. vagy darált is akár, ahogy szimpatikusabb. 

Egy darab tálra lesz szükséged, meg egy robotgépre. Jó, meg még erre a csomó dologra, amit felsoroltam, vagy rám, és a meggyőzőerődre, hogy csináljam meg helyetted. Szóval, a tálba megy a vaj a cukorral, keverd ki. Aztán adagold hozzá az összes többi cuccot, tetszőleges sorrendben, teljesen tökmindegy. Mehet a muffinkapszlikba, nekem minikbe ment, az milyen jó lenne, ha lenne halvány sejtésem is arról, hogy hány darab lett belőle, de sztem úgy ötven körül lehetett. 180 fokon 15 perc.

jegeskávés1.jpg

Hozzávalók a krémhez:

- 6 ek barnacukor

- 600 ml mascarpone

- 2 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin Fix

- 3 csomag Mokate Ice Frappe, vagy bármilyen 3in1 szintén

Keverd ki géppel, tedd hűtőbe kicsit, mikor már eléggé megszilárdult, mehet habzsákba, nyomd a muffinok tetejére, díszítsd kávészemekkel, vagy kávészemnek álcázott csokival, lásd én. A csúnyábbak voltak otthonra a próbakávésak, de persze kiderült, hogy nincs mascarpone talonban, úgyhogy azokra vajaskávés máz került, meg mogyoróvajas cukor, nem mintha az rossz lett volna ettől még.

jegeskávés2.jpg

 Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr546576433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása