Zenóbia

Zenóbia

Mascarpones-Ribizlis Brownie

2014. november 05. - Zenóbia

Pitésítve, mert nekem szent meggyőződésem, hogy bármiből lehet pitét csinálni, egyszerűen csak hajítsd bele a cuccot egy piteformába, süsd meg, látod, megmondtam. Hogy most mennyire rám férne ebből úgy három szelet, a vércukrom sztem seholse, a vérnyomásommal együtt, ellenben a véralkohol, arról lehetne beszélni. De ne firtassuk, az embernek így harminc felett legyenek már titkai, mármint legalább azok, hát nem? Az a tervem amúgy, hogy ötvennyolc évesen is maradok az - ígyharmincfelett - formulánál, egyrészt hogy csökkentsem a traumát a lelkemben, másrészt mert úgysem fogok sokkal többnek kinézni hetvenháromnál.

Ja, és vasárnap gyertek pitét enni a Szimpla Piacra, lesz ilyen is, mint a képen. Kilenctől jöhettek, de ha nem vagy mazochista korán kelő, vélhetően tizenegy után is lesz még valami. Ha más nem, akkor mi meg a széles mosolyunk, az sem rossz. 

ribizlisbrownie1.jpg

Mascarpones-Ribizlis Brownie

Hozzávalók 1 piteformához:

- 250 g vaj

- 2 dl víz

- 4 ek kakaópor

- 250 g liszt

- 250 g kristálycukor

- 1 csomag sütőpor

- 1 dl natúr joghurt

- 2 tojás

Vajat, vizet, kakaót forrald össze egy lábosban, tedd félre. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós cucchoz. Az a jó az egészben, hogy egyáltalán nem kell hozzá keverőgép, két perc az egész, de tényleg, kész röhej, hogy a világ egyik legfinomabb sütijét egy kretén is meg tudja csinálni. A tojásokat verd fel villával, aztán az is mehet a lábosba a natúr joghurttal együtt, fakanállal, simára. Öntsd bele a kivajazott piteformádba, közben azért kóstold meg, mert nyersen is rohadt finom. 180 fokon 20 perc. Hagyd kihűlni, aztán jöhet rá a máz, ahhoz meg ez kell: 

ribizlisbrownie2.jpg

Mascarpone mázhoz:

- 500 g mascarpone

- 150 g porcukor

- 1 csomag zselatin fix

- 250 g fagyasztott pirosribizli

A ribizli kivételével keverd ki robotgéppel (na ja, nem lehet mindent fakanállal megoldani, bár..), kend rá spatnival a sütire, lehetőleg minél kevésbé egyenletesen, hajigáld rá a ribizliket, szép. Az élesebb szeműek felfedezhetik, hogy az egyik képen pirosribizli, a másikon meg feketeribizli, hát istenem, a változatosság gyönyörködtet. Mármint azt mondják.

ribizlisbrownie3.jpg

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr616677851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása