Zenóbia

Zenóbia

Sacher Cupcake - Paleo

2014. szeptember 19. - Zenóbia

És még a címbe is beleírtam, nem hiszem el.. Na jó, akik régebben olvasnak, már tudják, hogy vannak problémáim a Paleo-val, meg úgy általában ezekkel a dolgokkal, ezért most ők értetlenül csóválják a fejüket, és gondolkodnak, hogy ha összefutunk, vajon átmenjenek-e az utca túloldalára, vagy ne. Jó, hát nincsenek elveim, eddig is ez az egy volt, akkor meg ehhez már minek ragaszkodjak, csak nyomasztja az embert az a sok elv. Úgyhogy igen, ha Nektek paleo kell, akkor paleo is lesz, mert különben sosem kerülök be a Blikkbe, hogy mondjuk a híres gasztroblogger susogósban ment bevásárolni, miközben nem volt rajta melltartó. Meg smink se, ami sokkal jobban megrázta a közvéleményt. Milyen smink illik egy susogóshoz? És hányan fogják megsütni a paleo sütimet, miután ezt ilyen frappánsan és szimpátiát keltően vezettem fel? 

paleosacher5.jpg

Na jó. Egy valamit azért be kell vallanom. De csak halkan mondom. Tök finom lett!!

Sacher Cupcake - Paleo (innen az ötlet)

A tésztához:

Ok, ez itt nagyüzemi mennyiség volt, mert az Rday-re készült, ebből lett vagy 73 db minimuffin. Szerintem harmadold.

-       240 g méz

-       120 g kakaópor

-       150 g kókusz olaj

-       450 g mandulaliszt

-       1 csomag sütőpor

-       9 tojás

-       3 rúd vanília

-       300 g sárgabarack turmixolva (vagy bármilyen gyümölcs, csak akkor kénytelen leszel valami más nevet kitalálni a Sacher helyett)

paleosacher1.jpg

Keverd ki géppel egy tálban a tojást, mézet, kakaót, kókuszolajat, a rudak kikapart belsejét, meg a pürésített sárgabarackot. A végén mehet hozzá a mandulaliszt és a sütőpor. 180 fokon valahol negyed óra környékén, asszem otthon a fecniken vhol fel van írva, ha élesítés előtt eszembe jut, akkor majd jól frissítem ezt itt, ha nem, akkor írhattok rettenetes káromkodós kommenteket, vagy valami. (eszembe jutott: 12 perc. pont.)

paleosacher2.jpg

A tetejére:

- szeletelt mandula

- 300 g sárgabarack pürésítve

- darált dió

- méz

paleosacher4.jpg

A barackpüréhez adj hozzá annyi darált diót, hogy elég sűrű legyen ahhoz, hogy ne folyjon le feltétlenül a muffinok tetejéről. És annyi mézet, hogy szerinted elég édes legyen. Kiskanállal tedd a tetejükre, majd szórd meg szeletelt mandulával. Finom, na! 

Ja, azért van kétféle kép, mert amikor itthon kísérleteztem vele, akkor orv módon sima sárgabarack lekvárt tettem a tetejére, úgy is nagyon jó, csak úgy nem paleo. Bár ha van cukormentes lekvárod, akkor az. Asszem legalábbis. 

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr486576431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Son of White Horse 2014.09.19. 22:19:35

A mez miota paleo? Hiszen az tomeny cukor!

Gsnake 2014.09.20. 11:37:29

@Son of White Horse: a paleo nem a finomított, feldolgozott termékeket száműzi?
Csak mert a fehér cukor finomított répacukor, míg a méz nem.

Egyébként tele a net sok-sok paleoval kapcsolatos írással, elég párat elolvasni, hogy ne nyögj be hülyeséget :)

paleomedicina.com/hu/blog/2013/04/mez-vagy-nem-mez
süti beállítások módosítása