Zenóbia

Zenóbia

Csokis-kekszes őzgerinc

2014. február 13. - Zenóbia

Ez abszolút méltó süti volt arra, hogy ez legyen az utolsó Ungvár utcába kézbesített süticsomag a Melisszáéknak, ahova már soha többé nem mehetek süti nélkül, mert az olyan lenne, mintha a Mikulás nem hozna többé ajándékot, vagy valami hasonló rettenetes dolog.    

kekszesmeggyes2.jpg

Diétázóknak különösen ajánlott, főleg, ha végigolvasod mi van benne, úgy kb. két vékonyabb szelettel meg van oldva egy napra az 1200.

Csokis-kekszes őzgerinc (ebből a könyvből)

Hozzávalók:

- 200 g háztartási kekszpor

- 1 csomag győri zabfalatok darabosra törve

- 2 ek rum

- 125 g vegyes olajos mag (nekem került bele dió és sótlan napraforgómag)

- 125 g meggy

- 225 g étcsokoládé

- 3 ek méz

- 200 g vaj

Olvaszd össze egy akkora lábosban a vajat és a mézet az étcsokoládéval, amibe majd az összes többi cucc is bele fog férni. Ha összeolvadt, vedd le a tűzről, borítsd bele a kekszeket, keverd össze, majd mehet bele az összes többi hozzávaló.

Bélelj ki folpackkal egy őzgerincformát, egyengesd bele a masszát, jól paszírozd össze, kicsit hozzá is csapkodhatod a konyhapulthoz, hogy ne legyen levegős. Tedd mélyhűtőbe egy órára, aztán mehet a rendes hűtőbe, másnap szeletelheted, de napok múlva állítólag még jobb, mert addigra összeérnek az ízek, de hát ki a francnak van türelme azt kivárni.

kekszesmeggyes6.jpg

Gyertekgyertek ide is, mert vannak még ott hasonló jók: Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr965802272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása