Mivel tavaly kaptam narancsos-bodzás lekvárt, meg mivel az Ivánék süticsütije is épp aktuális volt (tavaly), és oda meg aprósüti kellett, mert viszonylag nehéz habos-emeletes csodákat kulturáltan kézzel enni, így kiváló indokot találtam erre itt lentebb. Mintha kellene indok. A linzer a gyengém. Mondtam már? (És azt, hogy ezt még tavaly csináltam? De idén is kéne.)
Dióhabos diós linzer
Hozzávalók:
- 525 g liszt
- 315 g darált dió
- 420 g vaj
- 280 g porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 ek citromlé
- 1 csipet só
A habhoz:
- 3 tojás fehérje
- 75 g darált dió
- 45 g + 1 ek porcukor
A tészta hozzávalóiból gyúrj gömböcöt gyorsan, én a keverőgép dagasztó izéjével szoktam, aztán mehet a hűtőbe egy-két órára pihenni. Mielőtt elnyújtod úgy három mm vastagra a tésztát, csináld meg a dióhabot. Verd fel a tojásfehérjét az egy ek porcukorral, majd gőz felett verd tovább a többi cukorral, jó keményre. Vedd le a tűzről, és keverd bele a darált diót. Szaggass köröket a tésztából, tedd sütőpapíros tepsire, és mindegyiknek adagolj a tetejére mokkáskanállal dióhabot. Ha nem ítéled elég masszívnak a habot, akkor adj még hozzá nyugodtan egy kis darált diót. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt megsülnek, ne távolodj messzire, ha már halványulnak, jók lesznek.
A töltelékhez:
- nutella
- sárgabaracklekvár
- narancsos-bodzás lekvár
- maradék csokoládé ganache
Ezeket keverd össze egynemű masszává, majd töltsd meg velük a sütiket. Oké, ezt nem komolyan írtam. És remélem nem is néztétek ki belőlem. Pedig. Iszonyúan irtóra abbahagyhatatlan.