Ha agyonvágnak se jövök rá, hogy miért almás cellák a süti neve, de végül is a fele teljesül, az almához van köze, a cellához nincs. Viszont annyira rohadtul egyszerű, és annyira rohadtul gyorsan elkészül, és annyira rohadtul gyorsan elfogy, hogy tulajdonképpen mire ezt végiggondolod, már hopp, nincs is süti ami rohadtul elkeserítő. Akik szerint a fagyi önmagában kevés a boldogsághoz (lásd én), azoknak lehet ezzel néhány jó pillanatot okozni.
Hannah Swensen féle Almás cellák 5/10
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- fél tk só
- 2 tk vanília aroma
- 1 tk fahéj
- 2 tojás
- 8 dkg zabpehely
- 2 közepes méretű meghámozott alma, apróra vagdosva
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg liszt
Megolvasztod a vajat, felvered villával a tojást, aztán 5 dkg kókuszreszelék kivételével (vagy tulajdonképpen szerintem azt is) az összes hozzávalót összekutyulod fakanállal, majd fogod és beleborítod egy kivajazott kisebb tepsibe, vagy piteformába. Rászórod az 5 dkg kókuszt (vagy ha belekeverted, akkor ugye nem annyira), 175 fokra előmelegített sütőben fél óra. Felejtsd el, hogy valaha is felszeleteled, ez nem az a süti. Kanalazz belőle kis tálkákba, tegyél rá két gombóc fagyit, add a kezébe a kertben ücsörgő családnak, szeretni fognak érte.