Ez a két nyaralás között itthon vagyok egy napot, és emiatt muszáj sütnöm valamit süti. Ha nem sütnék, vagy nekiállnék dobálózni nagy és nehéz tárgyakkal, vagy a végén még takarításba fojtanám az idegbajomat, azt meg senki nem akarhatja, legfőképpen én nem. Maradt a borzaska, szerencsére finom is, így nem rontott az állapotomon. A tiéteken meg egyenesen javítani fog, ígérem. Főleg, ha vigyorgó fakanállal keveritek, na, akkor tényleg!
Hannah Swensen féle Borzaska 5/1
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk só
- 4 tojás
- fél tk fahéj
- 2 tk vanília aroma
- 32 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 20 dkg aszalt gyümölcs (nekem vegyesen sárgabarack, szilva, mazsola, banán asszem)
Olvaszd meg a vajat, majd öntsd hozzá az előzőleg egy tálba kimért cukrokhoz. Hagyd egy kicsit hűlni, mehet hozzá a villával felvert tojás, a só, sütőpor, fahéj, vanília aroma, kutyulás. Keverd ki a liszttel, aztán add hozzá az apróra vagdosott aszalt gyümölcsöket, és a zabpelyhet. Kávéskanállal adagolj kupacokat kikent tepsire, egymástól 7-8 cm távolságra. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig süsd, majd hagyd hűlni két percig a tepsin, aztán simán leszedheted őket. Rácson hűtsd ki teljesen, mielőtt bedobozolod. Ha még mindig idegbeteg vagy, nem is tudom, fogj egy tepsi kekszet és ülj le vele filmet nézni (lehetőleg valami olyat, amiben szerepel Jason Statham), vagy esetleg kezdd el szépen lassan, módszeresen leinni magad. Aztán hátha részegen véletlenül még ki is takarítasz, még egy gonddal kevesebb a palettán.
Amúgy meg tudom, menjek már a picsába, a két nyaralás közötti hisztimmel, jóvanna!