Zenóbia

Zenóbia

Túró Rudi torta, de tényleg

2013. április 07. - Zenóbia

Harmincadik szülinapjára vittem valaki olyannak, aki nem lehet harminc, mert szerintem huszonhárom. - Hogy a francba lett most meg ennyi, akkor én is hét évvel több vagyok, ne már, nem is viszek neki tortát ezek után. - gondolta Zenóbia, aztán még azt is gondolta, hogy lassan jöhet az a botox, nincs ezen mit szépíteni, most mit dugod a homokba a fejed, nem az segít, hanem a szuri. 

A Lány, aki nem lehet harminc, utálja az édességet, kizárólag a Túró Rudit hajlandó megenni, egyből eszembe jutott, hogy akkor itt az ideje kipróbálni végre ezt. Tényleg, tök komolyan mondom, hogy olyan, mint a rudi, minden falat után hümmögtünk a Melisszával, hogy baszki ez tényleg Túró Rudi ízű, nem hiszem el, de tényleg olyan, de durva, együnk még egy szeletet, hogy biztosak legyünk benne, hogy olyan, de tényleg olyan. Csak egy kicsit jobb.

turorudi1.jpg

Túró Rudi torta 

24-25 cm-es tortaformához

Hozzávalók a kekszalaphoz:

- 1 csomag győri édes zabfalatok

- 10 dkg olvasztott vaj

- 5 dkg étcsokoládé

A kekszet és az étcsokoládét tördeljük bele a turmixgépbe és daráljuk össze homogénre. Borítsuk ki egy tálba, öntsük rá a megolvasztott vajat, keverjük össze. Nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, lapítsuk le egy pohár aljával, hogy sima legyen, aztán hajítsuk be a mélyhűtőbe, amíg elkészítjük a többi cuccot.

Hozzávalók egy réteg túrókrémhez:

- 40 dkg túró

- 1,5 dl habtejszín

- 4 dkg cukor

- 1 citrom reszelt héja

- 5 g zselatin

A zselatint felmelegítjük a tejszínnel, míg fel nem olvad benne a zselatin. Ne forraljuk, mert azt nem szereti a zselatin, emiatt pedig mi sem. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat majd a túrót, és keverjük össze jól. Vegyük ki a mélyhűtőből a tortánkat és borítsuk a kekszalapra a krémet, simítsuk el, tegyük vissza.

Hozzávalók az első réteg csokimázhoz:

- 10 dkg étcsokoládé

- 1 ek étolaj

Gőz fölött olvasszuk meg a csokit, keverjük hozzá az olajat, öntsük rá az első réteg túrókrémre, majd mehet vissza a tortánk a mélyhűtőbe a brokkolik közé.

Készítsük el a második adag túrókrémet, pontosan ugyanúgy, ahogy az elsőt is sikeresen elkészítettük, mert annyira ügyesek vagyunk. Mehet rá a tortára, aztán meg a torta vissza a szokásos helyére. Kicsit hagyjuk most magára, mosogassunk el, közben gondolkozzunk el azon, hogy vajon másnap kiszakad-e a tortadoboz alja, miközben végigcígöljük a városon. Azt nem csinálta egyébként, de mindenki iszonyúan megbámult, mert még sosem láttak tortadobozt, ez lehetett az oka. Vagy várták, hogy hátha kiszakad az alja, és akkor lehet röhögni.

Úgy fél óra múlva vegyük ki a brokkolik közül, akármennyire is tiltakoznak, és szedjük le róla a kapcsos tortaforma oldalát. A második réteg csokit már így borítsuk rá, hogy csodásan lefolyhasson az oldalán is néhol. Így:

turorudi2.jpg

Hozzávalók a második réteg csokimázhoz:

- 15 dkg étcsokoládé

- 1,5 ek étolaj

Összeolvasztjuk, ráborítjuk, elegyengetjük, gyönyörködünk, reménykedünk, hogy nem szúrtunk el semmit, és senki nem fog frászt cifrafosást kapni a tortánktól. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr615196735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panka 2013.04.08. 20:43:00

Hú, mentve a kedvencek közé. Kár, hogy a férj nem is szereti az édestúrót, kivéve a túró rudit. Úgyhogy mégse kár itt semmi. Jól számolom, 80 deka túró, 30 deka étcsoki, satöbbi? Ha xilittel csinálom, fogyókúrás? :DDD

Zenóbia 2013.04.09. 14:47:52

@panka: tökre nem is édes benne a túró egyáltalán, de rakhatsz bele még kevesebb cukrot is akár. Vagy xilitet, amivel természetesen fogyókúrás, hát hogyne lenne az. :D Mi is azt mondogattuk közben, hogy de hát ez tulajdonképpen csak túró, simán ehetünk belőle még egyet. :) A többi hozzávalótól meg elegánsan eltekintünk.

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2013.04.13. 00:01:16

Na ezt most úgy megkívántam, hogy 10 perce itt támasztom az állam a billentyűzet felett azon töprengve, hogy ezt hogy is fejezhetném ki kellő hangsúllyal... :-)
süti beállítások módosítása