Zenóbia

Zenóbia

Nosztalgia cukroskorong

2012. október 07. - Zenóbia

Nagyon nehezen, de sikerült megállnom, hogy a hétvégén csak ez az egy fajta süti készüljön általam. Sokat segített szerintem, hogy ebédre megsütöttem úgy hatvan darab palacsintát, ez már majdnem kielégítette a konyhai tartózkodásomat. De csak majdnem.

nosztalgia1.jpg

Hannah Swensen féle Nosztalgia cukroskorong 1/6

Hozzávalók:

- 20 dkg vaj

- 15 dkg porcukor

- 8 dkg kristálycukor

- 1 tojás

- 1 tk vanília aroma

- fél tk reszelt citromhéj, én egy egész citrom reszelt héját beletettem, mert nem figyeltem, hogy csak ennyit ír, nem ártott neki, sőt

- fél tk szódabikarbóna

- fél tk borkősav

- fél tk só

- 30 dkg liszt

- a végére kristálycukor egy kis tálkában

nosztalgia4.jpg

A vajat felolvasztottam a mikróban, majd összekevertem a kétféle cukorral. Hagytam kihűlni, hűlés után hozzákevertem a tojást, a vanília aromát, a sót, citromhéjat, szódabikarbónát, borkősavat és a sót. Majd apránként hozzáadagoltam a lisztet, minden adaggal alaposan kikevertem, simán lehet fakanállal, nem kell gép.

A kész tésztán minimum egy órára be kell hűteni, de ha meg tudod csinálni előző este, akkor az klassz, én így tettem. Reggel aztán diónyi golyókat gömbölygettem a tésztából, majd meghempergettem őket a kis tálka kristálycukorban. Sütőpapíros tepsire tettem egymástól 6-7 centire, ez most tényleg fontos, mert megnőnek. Lelapítottam őket, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc között lesznek jók. Figyelni kell, ha kezd aranybarnulni, akkor jó. A tepsiben hagyd két percig hűlni, aztán le lehet szedni őket könnyen. Fincsi keksz, szeretjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr394823411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása