Zenóbia

Zenóbia

Csokoládéba mártott meggyes csemege

2012. szeptember 29. - Zenóbia

Zenóbia vagyok, sütifüggő. Segítség!

meggyescsemege5.jpg

Jut eszembe, ez egy új tányér, most szereztem nektek, mert nehogy már unalmas tányérokra rakjam a sütiket. Ugye milyen szép?

Hannah Swensen féle Csokoládéba mártott meggyes csemege 1/5


Hozzávalók a tésztához:

- 20 dkg vaj

- 40 dkg cukor

- 2 tojás

- fél teáskanál sütőpor

- fél teáskanál szódabikarbóna

- fél teáskanál só

- 2 teáskanál vaníliaaroma

- 15 dkg kakaópor

- 45 dkg liszt

meggyescsemege7.jpg

A lukba valók:

- fél üveg magozott meggybefőtt

- 0,5 dl tej

- 2 dkg vaj

- 7 dkg étcsokoládé

- csipet só

- 15 dkg porcukor

A vajat felolvasztottam a mikróban, majd ráöntöttem az előzőleg egy tálba kimért kristálycukorra, összekevertem. Míg vártam, hogy kihűljön ittam egy koffeinmentes tejeskávét, hátha most nem jön rám tőle a fosás, mint a múlt héten. Van remény, úgy néz ki. Örültök ti is? Nah, amikor kihűlt, egyenként hozzákevertem a tojásokat. Én hármat, mert ezek miniatűr tojások voltak, biztosan miniatűr csirkék tojták őket. Ha nektek normális csirkéktől származó tojásaitok vannak, elég lesz a kettő. Hozzáadtam a sót, a vanília aromát, és a kakaót. A sütőporos-szódabikarbónás lisztet már géppel kevertem hozzá, mert ahhoz még nem vagyok elég izomjolanda, hogy kézzel keverjem, ez azért elég masszív anyag lesz. Akkor jó ha egészen kicsit morzsálódós, de azért összeáll és lehet formázni. De olyan lesz, nem kellett semmin sem variálni. Nem kell állni hagyni meg semmi, lehet egyből formázni a szokásos diónyi méretű golyókat. Amik még mindig kisebb méretű diók mint az amerikai diók, mert nekem hatvan darab lett ennyiből, Hannah-nak meg negyven. Szóval, kikent tepsire tesszük őket egymástól hat-hét centire, majd a közepükbe mélyedést nyomunk az ujjunkkal, akkorát, hogy beleférjen egy meggy, vagy egy mandulamogyoródióaszaltgyümölcsuborkarépagomba, kinek-kinek ízlése szerint. 

meggyescsemege6.jpg

Ha elhelyeztük a lukban amit akartunk, akkor csurgassuk rá a csokimázat, ami így készül: a vajat, tejet, sót, csokit gőz fölött olvasszuk össze, majd a gőzről levéve keverjük hozzá az átszitált porcukrot. Ha nem elég híg, adjunk hozzá a meggybefőtt levéből, vagy vízből, vagy tejből, vagy bármiből ami folyik. Bármiből azért ne. Ne folyassuk a tepsire a csokit, mert szar lesz felvakarni. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig süssük, majd hagyjuk két percig a tepsin, utána simán le lehet szedni. Nekem még maradt egy csomó csoki, így csurgattam még sütés után is a tetejére egy kicsit és raktam rá még egy fél meggyet, vagy mogyit, de ez opcionális.

Belül omlós, kívül ropogós, csupa csoki csoda. Abbahagyhatatlan. Hannah szerint két darab ebből, és elmúlik a depresszió. Két darabtól szerintem is, viszont húsz darabtól meg kitör, hogy hogy a fenébe ehettél ennyit Zenóbia, hát nem vagy te normális.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr924810182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása