Zenóbia

Zenóbia

Isli-fánk

2012. január 30. - Zenóbia

Isler by Horváth Ilona, az örök. Apu kedvence, de mi sem vetjük meg, így az alig három féle sütemény mellé még ez is felkerült a hétvégi listára. Boldog szülinapot apu! Karácsony lett ettől megint, hogy végignézünk az asztalon, amin négy tányérnyi sütemény halmozódik.

Isli-fánk

Nagyon könnyű dolgozni a tésztával, csak fogjuk a hozzávalókat és összekeverjük robotgéppel gyorsan, aztán berakjuk a spejzba ahol hideg van és ott tartjuk vagy fél órát legalább. A dió és a mandula aránya változtatható tetszőlegesen, de nekem épp 20 dkg mandulám volt ledarálva, így azt pótoltam ki dióval, mert már nem volt kedvem még pucolni.

Hozzávalók a tésztához:

- 60 dkg liszt

- 20 dkg tisztított darált mandula

- 10 dkg darált dió

- 45 dkg margarin

- 15 dkg porcukor

- 1 citrom reszelt héja

- 1 kanál rum

Aztán kinyújtjuk úgy fél centi vastagra, majd pogiszaggatóval kiszaggatjuk. 180 fokon sütjük 15-20 percig, legalábbis az én sütőm annyi ideig süti, ez idő alatt lesz világosbarna, de az alján látszik ha már jó. Ez a mennyiség az eredeti recepthez képest háromszoros adag, ebből lesz úgy 60 darab, de én viszonylag kicsire vettem a méretet a cukrászdaihoz képest.

Ha mind kisült, fogjuk a lekvárt és összeragasztjuk őket kettesével. Nálam ez szeder és sárgabarack lekvárral történt. Majd ha mind a hatvan darabot összeragasztgattuk és még nem kaptunk agyérgörcsöt, akkor jöjjön a csokimáz.

Csokimáz:

- 20 dkg porcukor

- 10 dkg kakaó

- 10 dkg vaj

Összeolvasztjuk, majd belemártogatjuk az islereket szépen. Néha leesik a teteje a csokimázba, akkor azt kihalásszuk és megesszük. Néha túlzottan besűrűsödik a csokimáz, akkor kicsit olvasztunk rajta, aztán tovább mártogatunk. Az isler finom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr203964340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása