Zenóbia

Zenóbia

gusztustalanságok meg húsvét

2010. március 30. - Zenóbia

A tegnapi napnak volt aztán fénypontja is, mégpedig hogy az Iván kukoricát pattogtatott, én meg életemben először végignéztem a mikróban a műsort, és ez jó volt, örültem nagyon. De vajon hogy néznek ki a zacskóban a kukoricák, mielőtt kipattognának? Elég szar íze volt, bár nekem mindegy, mert nem eszem ilyesmit, mert (nagy a hasam) nem szeretem. Ivánnak sem ízlett annyira, így most van egy fél tál pattogatott kukoricánk, állati finom lehet másnaposan, meg egy fél tál kukink, vagy pukink, vagy hogy hívják azt a kukac alakú rágcsálnivalót, amit viszont tényleg utálok. Ma mindkettő kihajításra fog kerülni. Miért kell valamit pukinak vagy kukinak elnevezni, amit meg kellene hogy egyen az ember?!

Bár nem szólhatok egy szót sem azok után, hogy a pannónia sajtot lábszagú sajtnak hívjuk a csirkemell sonkát meg dögszagú csirkének. Ettől még jóízűen szoktuk elfogyasztani, csak közben pofákat vágunk és néha megjegyezzük, hogy basszus te is érzed ez mennyire rohadt büdös?!? még szerencse, hogy néha főzök, és nem mindig nyers krumplit.

Családunk kajaközpontúságát még az is jellemzi, hogy anyuék elmennek majd szombaton egy hétre, és mi magunkra maradunk a nagyival. Tegnap este már azt terveztük, hogy mit fogunk enni egy hétig, és majd mit főzzek, meg ő mit főz, és ha vajon két csirkéből csinál pörköltet, meg 20 liter húslevest az elég-e, és vajon három vagy négyféle sütemény legyen. Hárman leszünk, hétvégén a Pivel együtt négyen. Szerintem majd elosztogatjuk a hátrányos helyzetű locsolóknak hétfőn, akiket eddig csak a függöny mögül szuggeráltam, hogy menj már innen, menj már innen, mit képzelsz te. Tényleg nem értem őket amúgy, mert a saját rokonaimtól rendben van a locsolás, festek nekik tojást is meg minden, főleg mert Iván imádja a színes tojásból készült rakott krumplit, de egy vadidegen miből gondolja, hogy a mai gyanakvó világban majd beengedem, hagyom hogy rám öntse a ki tudja mit (szappanos vizet) az üvegéből, és még kap is valamit. Na de most szakítunk a gyanakvással, be persze nem fogjuk őket engedni, de kis papírtányérokban mindenki kap egy adag húslevest. Csak gyorsan kell majd enni, mert átázik a papír. 

Bár belegondolva, a házunk körül terjengő egyre intenzívebb trágyaszag miatt lehet, hogy nem is akarnak majd meglocsolni. Húslevest valaki?

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr661880603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása