Zenóbia

Zenóbia

Csokoládés-diós Zabkeksz

2015. október 16. - Zenóbia

A múltkor szerencsesütis doboz volt, és azt kívántam, hogy bárcsak az lett volna benne, hogy vegyél cipőt. A mai horoszkópom viszont ezt írja: "Ha egy Ikrek nem érzi jól magát a bőrében, akkor a leggyorsabban úgy segíthet ezen, ha foglalkozik egy kicsit a külsejével. Menjen fodrászhoz, vagy vegyen új ruhát!" Tádámm, legközelebb a lottón szeretnék nyerni. És nem, nem hiszek a horoszkópban, de minden reggel elolvasom, ez van, ez is egy hülyeségem. Bár ártalmatlan. Legalábbis ez.

csokiskeksz2.jpg

Ja, és vettem ruhát, vettem cipőt, vettem kabátot, meg méregdrága testápolót egy cipő áráért kb., meg négy Stephen King könyvet, mert összeírtam, hogy hány könyve van összesen, és azokból mit nem olvastam még, és melyik nincs meg a polcon, és sürgősen csökkentenem kellett azt a listát. Holnap meg fogjuk magunkat a Lorettával, és ruhaselejtezős estét tartunk, hogy legyen hely az újaknak. Közben TLC-t nézünk majd, csak hogy tovább romboljam a képet, mert most nagyjából sikerült leírnom, hogy horoszkópot olvasok, folyton vásárolok, idióta valóságshowkat nézek, ebből le lehetne vonni, hogy vérbeli idióta vagyok. De nem. Csak néha.

csokiskeksz1.jpg

Csokoládés-diós Zabkeksz (innen)

Hozzávalók:

- 100 g darált dió

- 100 g vaj

- 100 g barnacukor

- 1 tojás

- 1 ek tej

- 85 g zabpehely

- 1 kk sütőpor

- 1 csipet só

- 135 g liszt

- 2 ek kakaópor

- 90 g étcsokoládé

A vajat olvaszd meg mikróban, vagy ha nincs, piros kislábosban, esetleg konvektor tetején télen. Öntsd rá az előzőleg egy tálba kimért barnacukorra, keverd össze fakanállal. A tojást villával verd fel, mehet a vajas cukorhoz, keverd össze, aztán darált dió, sütőpor-só-liszt-kakaó, a végén a tej, zabpehely, és a feldarabolt étcsokoládé. Fakanállal, aztán kézzel. Összeáll jól formázható masszává, tedd félre. Gyújtsd be a sütőt 180 fokra, tegyél a tepsibe sütőpapírt, tölts egy pohár bort, vegyél elő egy villát. A masszából diónyi gombócokat gömbölygess, rakosgasd őket egymástól kb. négy-öt centire a tepsire, aztán villával lapítsd le őket, ettől lesznek csinos csíkosak. Közben néha kortyolj bele a borba, tiszta maszat lesz az ujjaidtól a pohár, de ez az alkoholista cukrászlányok sorsa. Negyed óra, rácson hűtsd ki, aztán fémdobozban beviheted másnap a kollégáknak, akik egy idő után ha meglátnak, köszönés helyett azt kérdezik enyhén számon kérő hangsúllyal, hogy süti??!

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr827961832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása