Zenóbia

Zenóbia

Kesuropogós

2013. szeptember 06. - Zenóbia

Gondolom hanyatt vágódtok egyből óriási meglepetésetekben, ha megint benyögöm, hogy imádom a Snickerst. Simán meg lehet vele vesztegetni, meg minden. Úgyhogy szent meggyőződésem volt, hogy a sós kesu miatt tutira lesz egy ilyen sós-édes ízvilága a keksznek, de a 45, azaz negyvenöt, még inkább NEGYVENÖT deka cukor azért ezt sikeresen elnyomja. Meg az a kis méz, ha netán nem éreznéd elég édesnek, biztos ami biztos. Szerintem mártogasd csokiba, akkor már tényleg majdnem Snickers, éljen a cukorkóma! Egyébként meg le van szarva ez az egész mizéria, mert finom, és ha nem te eszed meg az összeset, akkor vélhetően azért megmaradsz. Vélhetően.

kesuropogos1.jpg

Hannah Swensen féle Kesuropogós 5/3

Hozzávalók:

- 20 dkg vaj

- 45 dkg kristálycukor

- 2 tk vanília aroma

- 2 ek méz

- 1 csomag sütőpor

- fél tk só

- 15 dkg sós kesudió (le kell darálni)

- 2 tojás

- 42 dkg liszt

kesuropogos3.jpg

Olvaszd meg a vajat, keverd össze a cukorral, vanília aromával és a mézzel. Mehet bele a sütőpor, só, őrölt kesudió, és a villával felvert tojás, keverd simára. A végén a liszttel is keverd simára, majd tedd hűtőbe egy kis időre, míg jóóóól gömbölygethető nem lesz. Ha már jóóóóól gömbölygethető, akkor gömbölygess gömböcöket, tedd őket kikent tepsire, egymástól 7-8 cm távolságra, de az első tepsinél úgyis kiderül, mekkorára nőnek. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc, ha a szélei aranybarnák, már jó. Két perc után rakd rácsra hűlni a kekszeket, aztán dobozold, két hét múlva is szuper, omlós kekszed lesz. Fogyasztás előtt mártsd csokiba!

kesuropogos2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr645455091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása