Bizarr, mi? Pont olyan éjszakára való, amikor az ember férje elmegy bulizni, mi meg félünk a lapátosembertől illetve a zombiktól, és valamivel el akarjuk foglalni magunkat. Amúgy is jobb volt ezt olyankor csinálni, amikor nincs itthon az Iván, mert a hozzávalókból csak a paradicsomot és a mazsolát rühelli rettenetesen, és ugyan a paradicsomot nem érezni (de hát ettől még benne van, ugye), a mazsolák azért mégis csak ott nézelődnek szomorúan, mert a mazsolák szomorú arcú szőlőszemek, tudtátok?
Hannah Swensen féle Talányos süti 4/6
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 1 doboz (140 g) sűrített paradicsom felhígítva annyi vízzel, hogy 4 dl paradicsomlevet kapj
- 1 tk só
- 2 tk fahéj
- 15 dkg mazsola
- 15 dkg darabolt dió
- 40 dkg liszt + 1 csomag sütőpor
A hozzávalók között eredetileg szerepel 1 tk őrölt szerecsendió is, de én hányok a szerecsendiótól, és nem is bírom értelmezni süteményben, de ha te nem hánysz tőle és bírod, akkor hajrá.
A megolvasztott vajat hozzákeverjük a cukorhoz, aztán a fenti sorrendben a többit, minden hozzávaló után keverjük meg a kedvenc fakanalunkkal. A végén egy folyós masszát kapunk, tegyük hűtőbe negyed órára, aztán teáskanállal adagoljuk sütőpapíros tepsire, egymástól 7-8 cm távolságra. 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc, az alján látod, ha már kész. Pihe-puha puszedlik, a fahéj a legdominánsabb íz, a paradicsomhoz az ég adta világon semmi köze, pont, mint a répás sütinek sincs a répához, meg a céklás brownienak a céklához, valaki kurvára unatkozhatott amikor kitalálta ezeket. Ez meg itt a barlangi szörny: