Még nem ettük meg mind az összes mindmegette sütit, pedig mi mindig mindent megeszünk menten. Jól van na. Lett belőle vagy száz darab, a kevésbé idióták nyilván azt írnák most ide, hogy emiatt már kurvára unták a gömbölygetést a végére, de persze én nem írom. Velem csak annyi történt, hogy az utolsó pár tepsinél elkezdtem mindenféle éppen kezem ügyébe kerülő dologgal megszórni a kekszeket, aszalt áfonya, étcsokoládé (Baron márkájú, ami nem tudom hogyan került a spejzba, de ott van már egy ideje, és ahányszor rápillantottam, mindig Baromnak olvastam, azután is, hogy realizáltam, hogy de nem, és minden egyes alkalommal vihorásztam egyet. Szánalmas a humorom.), gemkapocs.
Hannah Swensen féle Mindmegette süti 3/7
Hozzávalók:
- 35 dkg vaj
- 3 tojás
- 45 dkg porcukor
- 1,2 dl juharszirup
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 tk vanília aroma
- 60 dkg liszt
- kristálycukor a hempergetéshez
Olvaszd meg a vajat, borítsd rá az előzőleg egy tálba kimért cukorra. Keverd össze, hagy kihűlni. Ha kihűlt, add hozzá a villával felvert tojásokat, a sót, a vanília aromát, a szódabikarbónát, keverd össze. Juharszirup, keverd össze. Liszt apránként, keverés-keverés-keverés. Rakd a hűtőbe pár órára, akár egy egész éjszakára is.
Gömbölygess belőlük diónyi golyókat, forgasd meg őket kristálycukorban és tedd őket kikent tepsire egymástól 7-8 cm távolságra. Tényleg hagyj köztük helyet bőven, mert kicsike diókat csináltam, és így megnőttek, ahogy a képen látod. Lapítsd le a golyókat egy kanállal, és úgy tedd 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre, de figyeld őket inkább, ha kezd barnulni, már jó. A lapítás nem muszáj, gondolom csak azt a célt szolgálja, hogy ne guruljanak szét a golyók, de nekem amúgy sem gurultak, és a végeredmény mindenképpen egy tök lapos cucc lesz, ha lapítod, ha nem. Egyből szedd le őket a tepsiről, mert különben menthetetlenül odaragadnak. Rácson hagyd őket kihűlni.
Kóstolás után ügyesen megállapítottam, hogy a juharszirupot rohadtul nem érezni benne, mindezt úgy, hogy soha életemben nem ettem még juharszirupot. Mert annyira okos vagyok. Úgyhogy most hazamegyek és meghúzom a juharszirupos üveget. A keksz viszont finom. Vasárnap reggel rózsaszín plüssköntösben tejeskávéval, vajas keksszel, éljenek az ilyen vasárnap reggelek. Főleg, hogy túl vagyok a rohadt tavaszi nagytakarításon is, jöhet a nyúl.