Tökre akarok tudni sósakat is sütni, meg kelt tésztát, meg mindent, ez itt az első lépés a sósak felé, nem túl falrengető lépés, egy hülye is meg tudná sütni, nagyjából annyira bonyolult. Viszont állati finom, főleg még melegen, hű de nagyon jó. Az eredeti recept innen van, ott sajtos stangli szilveszterre néven fut, de ezt most nem éreztem annyira aktuálisnak, ezért neveztem át roppant fantáziadúsan.
Nyárbúcsúztató sajtos-túrós rudak
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 1,5 ek só
- 1 tojás a tészta megkenéséhez
- reszelt sajt a tészta megszórásához
- 1 csomag sütőpor
A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk, majd becsomagoljuk folpackba, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. Másnap reggel úgy 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval, vagy ha már meguntuk, hogy az összes sajtot görgeti magával, akkor késsel felszabdaljuk, 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ne barnítsuk meg, mert kiszárad.