Zenóbia

Zenóbia

Nyárbúcsúztató sajtos-túrós rudak

Bejegyzés alcíme...

2012. szeptember 09. - Zenóbia

Tökre akarok tudni sósakat is sütni, meg kelt tésztát, meg mindent, ez itt az első lépés a sósak felé, nem túl falrengető lépés, egy hülye is meg tudná sütni, nagyjából annyira bonyolult. Viszont állati finom, főleg még melegen, hű de nagyon jó. Az eredeti recept innen van, ott sajtos stangli szilveszterre néven fut, de ezt most nem éreztem annyira aktuálisnak, ezért neveztem át roppant fantáziadúsan.

sajtostúrós5.jpg

Nyárbúcsúztató sajtos-túrós rudak

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt

- 50 dkg túró

- 50 dkg margarin

- 1,5 ek só

- 1 tojás a tészta megkenéséhez

- reszelt sajt a tészta megszórásához

- 1 csomag sütőpor

sajtostúrós6.jpg

A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk, majd becsomagoljuk folpackba, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni. Másnap reggel úgy 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval, vagy ha már meguntuk, hogy az összes sajtot görgeti magával, akkor késsel felszabdaljuk, 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ne barnítsuk meg, mert kiszárad.

sajtostúrós7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr74764528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ph0en1x 2012.11.11. 20:15:13

ha teszel reszelt sajtot a tésztába, sokkal finomabb, és tovább marad finom, nem szárad ki olyan hamar.
süti beállítások módosítása