Zenóbia

Zenóbia

A reggeleket ne

2016. május 24. - Zenóbia

Vannak azok a reggelek, amikor felébredek hajnali négykor, mert valami rohadtul idegesít a lelkem mélyén, néha azt sem tudom, hogy mi, és ilyenkor ez szokott történni, hogy felébredek hajnali négykor. Ettől még idegesebb leszek, úgy öt percig azt gondolom, hogy biztos mindjárt visszaalszom, de tudom, hogy nem, így aztán kimegyek az erkélyre és rágyújtok, miközben próbálom meglátni a dolog romantikáját. Éppen zajlik a pasaréti napkelte, ezerrel csicseregnek a madarak, csodás. Ehelyett azt érzem, hogy rohadt madarak, rohadt pasarét, rohadt napkelte, legyen sötét az ég és legyen iszonyú a csend.

A reggel amúgy is problémás, minden meghozott döntésem más színben tűnik fel, mármint sötétebb színben, mielőtt még azt hinnétek hogy neonrózsaszín, nem. Megkérdőjelezek mindent és mindenkit. Aztán az egy óra végére amit adok magamnak minden nap, elmúlik, de azt kell mondjam, nem én vagyok a legnapsugarasabb királylány olyankor, aki vidáman fésülgeti a haját, miközben ábrándos szemekkel nézegeti magát a tükörben. Reggel velem nem lehet beszélni, hangosan főleg, de halkan sem nagyon, szükségem van arra a hatvan percre, hogy megihassam a kávét az erkélyen, eldönthessem mit veszek fel, mennyire húzzam feketére a szemem, és közben ne kelljen válaszolnom semmilyen kérdésre, azokon kívül, amiket magamnak teszek fel, de még azokra sem. A hatvanegyedik percben szociálissá változom és kedvessé.

Heti sötétlelkű bejegyzés, aki vidám szokott lenni felkelés után, attól tartok nem fogja érteni, de az érzés kölcsönös lenne. Most ezt megpróbáltam elképzelni, hogy valaki olyan mellett ébredek, aki ugrabugrálva cseverészik. Nem sikerült.

*a fekete macska azért, mert ezeken sírva szoktam röhögni, és ezzel ellensúlyozom, hogy reggelente maga vagyok a Mordor

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr418744662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Primilla 2016.05.29. 22:06:25

Ha a hangulatod szar is reggelente, attól függetlenül továbbra is úgy írsz, mint egy istennő. Ebben az esetben meg ki nem szarja le a legnapsugarasabb királylányságot?
süti beállítások módosítása