Zenóbia

Zenóbia

Csokoládés-meggyes Cupcake

2016. március 01. - Zenóbia

Egy egész napig sütöttünk, szombat este hattól vasárnap este hatig, na jó, közben aludtunk pár órát, de nem túl sokat, nehogy megártson. Közben majdnem megváltottuk a világot is, de aztán elvonta a figyelmünket a sütő csipogása. Azért egy tepsi kekszet így is szarrá égettünk.  

meggyescupcake2.jpg

Egészen fura egyébként, hova vezet az, ha az ember egyedül él. Azon veszem észre magam, hogy nem félek éjjel. Pedig sötét van, és szekrény is van a hálószobámban, a szekrényekben pedig mumusok laknak, ezt mindenki tudja. Ma mondjuk felmerült, hogy kéne tartanom az ágyam mellett valami harci eszközt, mert mi van, ha mégis van olyan elvetemült, aki pont az én erkélyemen akarna felmászni, és ellopni a mittudomén parafa pezsgős dugóimat, én meg még a redőnyt sem húzom le, ezzel ugye könnyítek a dolgon. Szóval machete nincs, sokkoló sincs, marad a sodrófa, stílszerűen. Eléggé zokogva röhögtünk, amikor elképzeltük, hogy a plüss zoknimban, kockás pizsamában, muffinos pulcsiban hadonászok egy sodrófával. Ha leírtam, nem valósul meg. Ugye?

Csokoládés-meggyes Cupcake

Hozzávalók (24 mini muffinhoz):

- 190 g vaj

- 150 g étcsokoládé (nálam Tibi 65%)

- 3 tojás

- 225 g porcukor

- 225 g liszt

- 1 csomag sütőpor

- 450 g meggylekvár

- csipet só

meggyescupcake1.jpg

Ha megöltök sem tudom, honnan szedtem a receptet. De a vajat megolvasztod kis lángon, megolvasztod benne az étcsokit, ha egynemű, lehúzod a tűzről, hagyod hűlni. Addig is kikevered a cukrot a tojással, mehet hozzá a vajas-csokis történet, a meggylekvár, és a sütőporos liszt. Muffin papírokkal kibéleled a muffin tepsit, és adagolhatod is a tésztát. 180 fok, húsz perc, de negyed óra után kezd el szurkálni fogpiszkával, ha tisztán jön ki, örülünk.  

Hozzávalók a tetejére:

- 300 g étcsokoládé

- 1 tubus cukrozott sűrített tej

- 4 ek meggyszörp

- magozott meggy dísznek

meggyescupcake6.jpg

Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét, add hozzá a sűrített tejet és a szörpöt, ha nincs szörp, akkor vizezd fel a meggylekvárt, tök jó lesz az is. Főzd pár percig, szép fényes és kenhető lesz, mehet a minimuffinok tetejére habzsákból, a krém tetejére pedig egy meggyszem. Lehetőleg magozott, mert nem vagyunk teljesen kegyetlenek.  

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr458267002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jottó 2016.03.01. 17:30:30

Még soha nem kevertem krémet sűrített tejből.. megkérdezhetem, hogy emiatt aztán hűtőben kell e tárolni a sütit?

Zenóbia 2016.03.07. 16:35:48

@Jottó: Szia, ne haragudj, hogy csak most, de amúgy igen, nem árt, ha hűtőben tartod, bár sztem egy napig simán elvan szobahőmérsékleten is.
süti beállítások módosítása