Zenóbia

Zenóbia

Marcipános linzer Szívek

2015. november 24. - Zenóbia

Ez ilyen szerelmeseknek készült süti volt, ezért a szívecskék, a csillagokat meg mondjuk lehet azzal indokolni, hogy ööö... rájuk még a csillagok is másképp ragyognak. Ne írjak romantikus verseket soha. Szóval emiatt kaptak ajándék sütit, meg mert lejáróban volt a marcipánom, nem. Mert a távolság nem akadály, meg egy csomó minden nem akadály, ha nem teszitek azzá, és ezt jó látni.

marcipanossziv4.jpg

Marcipános linzer Szívek

Hozzávalók a tésztához:

- 300 g liszt

- 150 g darált dió

- 100 g porcukor

- 200 g vaj

- 1 egész tojás

- csipet só

- 1 csomag sütőpor

Összegyúrod, tedd hűtőbe egy-két órára, közben elmélkedhetsz az életeden, de inkább ne. Nyújtsd ki lisztezett deszkán kb. három mm vastagra, aztán szaggass belőle szíveket meg csillagokat, vagy amiket akarsz leginkább. Süsd meg 200 fokra előmelegített sütőben, kivajazott tepsin, kb. 10-12 perc alatt. Ha kihűltek, megkeményednek, nyugi, úgyhogy ne próbáld meg egyből leszedni a tepsiről.

Töltelékhez:

- 200 g marcipánmassza

- lekvár (sárgabarack, meggy)

Ha már úgyis benne vagy a nyújtogatásban, nyújtsd el a marcipánt, porcukros deszkán, ne lisztesen, ha lehet. Vékonyra. Mert a lekvár is édes, meg a marcipán is, sztem ne vigyük azért ezt túlzásba. Most jön a rohadt macerás rész, mert ha azt akarjuk, hogy szép legyen a végeredmény, akkor pepecs meg szívás, de hát muszáj, hogy szép legyen, ajándékba nem adhatok olyat, amire azt mondom, hogy ez  most egy kicsit rusztikus lett. Úgyhogy fogsz egy linzert, megkened vékonyan lekvárral. Ráilleszted a kiszúrt marcipánt, és azt is megkened vékonyan lekvárral, majd mehet rá a teteje. Azért lényeges, hogy ne sok lekvár, mert ha összenyomod, kifolyik az oldalán, az meg randa. Ezt megcsinálod százhuszonháromszor, és ha még a végére is hiszel a szerelemben, szerintem nagy baj nem érhet az életben.

marcipanossziv8.jpg

marcipanossziv9.jpg

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr738019893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bacsó Berni 2015.11.24. 19:34:40

Én még a végén csokiba is mártom. Na úgy tényleg macerás.... De nagyon finom.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.11.24. 20:38:07

A páromnak felolvastam, de csak félig mire végül megkérdezte csiripelve, hogy "de hát hol van a marcipán?".

Zenóbia 2015.11.25. 13:05:35

@Bacsó Berni: hű, durva! :D azt én lehet, hogy már nem vállalnám az ép eszem megőrzése érdekében :)

Zenóbia 2015.11.25. 13:06:57

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: :D és akkor kénytelen voltál végigolvasni? :) azért megijedtem, és gyorsan megnéztem, hogy te jó ég, nem lehetek akkora hülye, hogy nem írtam bele a marcipánt :D
süti beállítások módosítása