Zenóbia

Zenóbia

Amerikai palacsinta

2015. november 10. - Zenóbia

Romantikus őszi estékre tök jó. Egyébként akkor is jó, ha nem romantikus, csak rohadtul palacsintát ennél. Amerikait. Pont. 

amerikaipalacsinta2.jpg

Ja, és közben az is történt, hogy hárommal előző posztban leírtam, hogy azt szeretném, ha egyszer a napi lelki hülyeség helyett azt tanácsolná a horoszkóp/szerencsesüti, hogy vegyek cipőt, és aztán a következő posztban megírtam, hogy trallala, azt írta a horoszkópom, hogy vegyek cipőt. Ott kifejeztem abbéli kívánságomat, hogy akkor már nyerhetnék a lottón is akár. Ma nyertem. Igaz, ezerháromszáz forintot, de mégis. Most azt szeretném mondani, hogy akkor már nyerhetnék a lottón, mondjuk százezer feletti összeget.* Köszi. Kell cipőre.

* Ez már egy két hetes poszt, jelezném, hogy azóta nyertem 11 ezret az ötös lottón. Elköltöttem cipőre. Alakul ez, alakul.  

Amerikai palacsinta (innen)

Hozzávalók:

- 225 g liszt

- 1 csomag sütőpor

- 1 csipet só

- 1 tk kristálycukor

- 2 tojás

- 3 dl tej

A két tojást, sót, cukrot, sütőport kiméred egy tálba, robotgéppel kikevered, miközben felváltva adagolod hozzá a lisztet és a tejet. Ha már sima, fogsz egy palacsintasütőt, kikened olajjal, alágyújtasz (nahát), és kisebb merőkanállal csorgatod bele a tésztát, úgy, hogy kb 7-8 cm átmérőjű palacsintáid legyenek. Ha már buborékos a teteje, akkor vársz még fél percet, megfordítod, még egy perc, kész. Juharszirup és baconszalonna híján áfonyalekvárral, meg fahéjas cukorral ettük, most erről eszembe jutott, hogy megint elfelejtettem nutellát venni. 

A palacsintasütőről eszembe jutott, hogy Lorettával sírva röhögtünk valamelyik nap, amikor azt mesélte, hogy "és akkor fogta és átrakta a gombócokat, hogy megforgassa prézliben, és akkor rázogatta azt az izét, tudod, azt a nyeles tepsit!" ...ööö..serpenyőt?

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr577825494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása