Zenóbia

Zenóbia

Szedres-fehércsokis Cupcake

2015. augusztus 12. - Zenóbia

Az Auchanban van nyugdíjas-hétfő, meg családos-péntek, nekem ez egészen bizarr, de tudnám nekik javasolni, hogy legyen szingli-szerda is, amikor akciós mondjuk a vodka, ha már így benne vannak.

Nyár van. Csak azért írom le, mert hátha nektek nem tűnt fel. Emiatt elmegyek két hét szabadságra, mielőtt még kinyírok valakit, szépen lassan, de viszont nagyon kegyetlenül.  

A lényeg, a süti:  

szedrescupcake3.jpg

Szedres-fehércsokis Cupcake (innen)

Hozzávalók:

(Ez a normál adag, én másfeleset csináltam, abból lett vagy hetven minimuffin, ha Te is meg akarnád etetni az összes mindenkit a cégnél, csak azért mondom.)  

- 110 g vaj

- 200 g porcukor

- 2 tojás

- 250 g liszt

- 1 csomag sütőpor

- csipet só

- 1 tk vanília kivonat

- 120 g fehércsokoládé

- 100 g szeder + 100 g a díszítéshez

szedrescupcake1.jpg

A vajat és a porcukrot keverd habosra, mehetnek hozzá a tojások, a vanília kivonat, és egy csipet só. Aztán az összevegyített liszt-sütőpor, keverd simára, majd fakanállal keverd hozzá az apróra darabolt fehércsokit, és a szedret. Juhú. Kész. Töltögesd meg peremig a minimuffin papírkáidat, és told be a 175 fokos sütőbe, úgy negyed órára. Ha tisztán jön ki a fogpiszka, jó vagy. Meg amúgy is, de akkor muffinban is jó vagy. Hagyd őket kihűlni, örülj magadnak közben, hogy milyen vicces lány vagy, amiért rendeltél fekete-fehér smiley-s kapszlit, amiket amúgy soha nem értékel senki, legközelebb ki fogom adni, hogy mielőtt megeszik, dícsérniük kell a cukker papírokat.

szedrescupcake2.jpg

Szóval, amíg hűlnek, csináld meg a mázat:   

- 100 g fehércsokoládé

- 45 g vaj

- 15 g porcukor

- 1 dl habtejszín

A fehércsokit olvaszd meg gőz fölött, amikor kicsit lehűlt, keverd hozzá a tejszínt. Robotgéppel habosra a vajat és a porcukrot, és ha teljesen kihűlt a csokis cucc, akkor vegyítsd össze a kettőt, és géppel keverd pár percig. Tedd hűtőbe egy fél órára, aztán rákenheted a muffinokra, nyomhatod habzsákból is, ahogy szimpatikusabb, én csak kiskanállal rányomtam a tetejükre egy adagot, arra egy szem szeder, aztán ennyi, innentől Cupcake.   

szedrescupcake6.jpg

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr87660784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása