Zenóbia

Zenóbia

Meggyes-cserkós rácsos

2015. február 23. - Zenóbia

Egy egész napja nem szóltam senkihez, a pizzafutáron és Peggy*-n kívül rohadt jó volt amúgy. Ide most akartam valami mélyenszántó értekezést írni arról, hogy ez alatt az egy nap alatt megaláltam a megoldást a világ problémáira, de legfőképp az enyémekre, mert ugye az empátia hiánya. De egyrészt nem találtam meg, másrészt pont most hívott Réka, hogy húzzunk el a Gongba, mert neki sincs csak két darab agysejtje, azt meg már minek tartogassuk, úgyhogy most lelépek, sziasztok. Süssetek ilyet:

meggyescserkos4.jpg

Meggyes-cserkós rácsos

Hozzávalók a diós linzertésztához (nagy tepsi):

- 450 g vaj

- 450 g liszt

- 225 g darált dió

- csipet só

- 1 csomag sütőpor

- 225 g porcukor

Kockázd fel a vajat, az összes többivel együtt mérd ki egy tálba és gyúrd össze kézzel. Menni fog, ha nekem ment a Borjour Magnum és négy óra alvás után, hidd el, neked is össze fog állni a történet. Meg a tészta is, gombóccá, tedd hűtőbe folpackba csomagolva, míg megcsinálod a tölteléket.

meggyescserkos2.jpg

Hozzávalók a töltelékhez:

- kb. 3 befőttesüvegnek megfelelő meggy-cserkó keverék

Ezt nem tudom kulturáltabban átadni, mert ez nálam úgy nézett ki, hogy két üveg magozott meggybefőtt, 1 zacskó fagyasztott cserkó, de legyetek bátrak.

- 100 g barnacukor

- 2 csomag vanília puding

Főzd fel a gyümölcsöket a cukorral, mikor már forr, a pudingport keverd ki egy kis meggylével, majd add hozzá, és főzd sűrűre. A cukor mennyisége változhat, ha nem cukrozott meggybefőtted van, állati praktikus, ha megkóstolod.

meggyescserkos6.jpg

Vedd ki a tésztát, az egy harmadát tedd félre a rácsnak, a többit nyújtsd el úgy egy centi vastagra, mehet a kivajazott tepsibe. Borítsd rá a gyümölcsös cuccot, egyengesd el, majd a maradék tésztából gyárts rácsot a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra. Nagyon lágy melegen, meg se próbáld kiszedni, kell neki vagy másfél óra, mire szeletelhető állapotba kerül, mert eleve a diós linzer miatt, sokkal omlósabb a tészta. De aztán ha eljutsz a szeletig, imádni fogod. Kéne valahonnan nekem egy tonna darált dió, egész komoly dolgokra lennék képes érte, jó-jó, a perverzek most fejezzék be.

Zenóbia a Facebookon!

 meggyescserkos3.jpg

 *Peggy macska. Lorettánál van kölcsön, és néha vigyázok rá. És igen, beszélek is hozzá, pl. megbeszéltem vele, hogy a CSI-t nézzük-e, vagy a Krumplirózsát, a CSI nyert, mert attól kevésbé ásom el magam, és szerintem egyetértően nézett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr697178671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása