Zenóbia

Zenóbia

Blondie

2015. január 28. - Zenóbia

Az év első sütése, ráadásul nem is a saját konyhámban, de mit csináljak, ha aznap jött rám, hogy most viszont már muszáj sütnöm valamit, és pont Petránál voltam, ő meg szerencsére még örült is, vagy legalábbis nagyon sikeresen tett úgy. Gyakorlatilag azt csinálta, hogy érkezéskor a kezembe nyomott egy pohár bort, és ha épp készültem letenni, akkor felkiáltott, hogy Úristenelfogyottaborod, és utántöltötte. Nem tudom, ez mennyire jó jel, viszonylag sokat mondogatom, hogy itt  a blogon azért kicsit túljátszom ezt az alkoholista dolgot, de aztán lehet, hogy már nem. Ráadásul visszaszoktam a dohányzásra is (bocsapu), úgyhogy már nem fogok sírni ezen, hogy mennyire hiányzik a cigi, pedig vélhetően jobban jártam volna, ha maradok a sóvárgós stádiumban. A saját konyhával az van, hogy elköltöztem otthonról, be a nagyvárosba, konyha ott is van, csak még nem jöttem rá, hogy kell bekapcsolni a sütőt. Höhö. Na jó, de, legközelebb onnan tudósítok. Azt hiszem ez az év sem lesz kevésbé érdekes, mint a tavalyi, és még csak január van, kezdek félni.

blondie5.jpg

A sütivel kapcsolatban a legjobb, hogy házi tojás került bele, mert Petrának volt ilyenje, és adott is. Amúgy nem vagyok fanatikus ezen a téren, nekem aztán kiváló a bolti is, ha az van, de ehhez járt sztori is, azt viszont imádom. A Csobánc Hegy lábánál éldegél Szidi néni, a tyúkjaival. Konkrétan ő a helyi tojás dealer, éves várólista van hozzá, a legjobb, ha kinyírsz valakit, aki már tag. Petra a múltkor elkísérte az anyukáját (nem, ő nem nyírt ki senkit. mármint gondolom.) a havi adagért, és mondta Szidi néni, hogy most csak harminchat van negyven helyett, mert hideg van, nem tojnak ezek a kurvák! Szerintem rokonlélek.   

Gyümölcsös Blondie (innen)

Hozzávalók:

- 150 g vaj

- 150 g fehércsokoládé + 30 g dísznek a tetejére (azért 30, mert a Boci 90 g-os csokit gyárt, de ha több, az sem baj, csak mondom)

- 200 g kristálycukor

- 1 lime reszelt héja

- 1 kk vanília aroma

- 3 tojás

- 50 g natúr krémsajt (nálam valami sajátmárkás, mert 50 g miatt nem veszek most mascarpone-t, hónap vége van, kell cigire)

- 200 g liszt

- 250 g vegyes fagyasztott gyümölcs

- 1 csomag sütőpor

blondie2.jpg

Állati bonyolult lesz, készüljetek fel lélekben. Legalább negyed óra, mire összerakjátok. Nekem csak tíz perc volt, mert Petra adogatta a kezem alá az összes cuccot, hozzá lehetne ehhez szokni, na. A vajat olvaszd össze egy kislábosban a fehércsokival, reszeld bele a lime-ot, aztán még reszelj bele, mert a konyhatulajdonos szerint még van azon mit reszelni, az viszont sajnos csak utólag jutott eszébe, hogy tulajdonképpen miért is nem raktuk bele a levét is, szerintem belerakhatjátok, jót tenne neki. Na szóval, mehet bele a cukor, a villával felvert tojások, eddig simán jó vagy fakanállal, de a krémsajtot és a lisztes-sütőporos keveréket már géppel jobban jársz, éljen a homogenitás. Sütőpapíros tepsibe öntsd bele a masszát, kicsike tepsibe, úgy 20x20 cm-es volt a miénk, abban pont jól nézett ki. Szórd rá a gyümik nagy részét, és kicsit nyomkodd is bele, a kis részét meg tedd félre díszítésnek a tetejére. A sütési idővel most jól megszívatlak benneteket, mert mivel nem a saját sütőm volt, ezért rá kellett jönni, hogy mi a heppje. A lényeg, hogy 160 fokon sült úgy fél órát, aztán még húsz percet 180 fokon, sztem ha eleve 180-ról indítassz, fél óra alatt jó lesz.

blondie4.jpg

Vedd ki, hagyd hűlni, aztán mikróban olvaszd meg a maradék fehércsokit, csorgasd rá a tetejére, és ragasztgasd rá a fagyasztott gyümölcsöt. Ami nálam szeder, málna, ribizli, mert ez volt a CBA-ban, ezt is ötödjére találtam meg, mert vak vagyok, ott keringtem a hűtőpult körül, és mondogattam magamban (remélem magamban), hogy zöldbab, borsó, halrudacska, faszom, már megint a zöldbabnál járok.

Zenóbia a Facebookon!   

Bocs a fos képekért, de nem volt nálam a nagy gép, és a telefonom is sokkal jobbakat szokott ennél, de hát na, ez most ilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr497113431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2015.01.28. 19:55:51

hu, akkor ha szereted a kezed ala adagolva a dolgokat, johetsz hozzank sutni aprilis elejen, en dolgozom a kezed ala, Tunde neha-neha utantolt a borodra, az emberem csinal vacsorat, es juhejj, na? :)

retinax 2015.01.29. 22:12:54

A süti az szuper, a többit meg sejtettem, vérzik a szívem.

TundeDTTaylor 2015.01.31. 01:44:46

milyen neha baszod, itatasban en vagyok a zisten!

Zenóbia 2015.02.03. 10:26:48

@ajmfebulosz: naggyon jó lesz! :) a sütés is, meg a bor is, meg az ember által főzött vacsora is! :)

Zenóbia 2015.02.03. 10:29:31

@retinax: köszi... :( mondhatom, hogy fél év alatt annyit változott az életem, mint eddig összesen, de a változás jó! :) azt mondják... :)

retinax 2015.02.03. 14:12:59

Hát, legalább is helyet csinál, hogy jöhessen a jó, ha jönni akar :).
süti beállítások módosítása