Zenóbia

Zenóbia

Kókuszos keksz

2014. november 24. - Zenóbia

Több baj is van, az egyik hogy ha megöltök sem tudom, honnan szedtem ezt a receptet, úgyhogy ha valaki ráismer a sajátjára, bocs, írd meg, eskü belinkelem. A másik, hogy a receptleírásban horrorisztikus részleteket osztok meg a hülyeségemről, ha nem bírod a vért, ne olvasd. Hű, asszem kép is van, tudjátok mit, beteszem azt is. Most akkor vélhetően az lesz, hogy holt biztos elolvassátok a receptet, de a büdös életben nem fogja senki megsütni. Pedig finom keksz. Amúgy.    

kókuszoskeksz4.jpg

Kókuszos keksz

Hozzávalók:

- 200 g vaj

- 300 g liszt

- 100 g kókuszreszelék

- 100 g porcukor

- 2 citrom reszelt héja

- 2 ek víz

- 2 tojás (ebből a sárgája a tésztába, a fehérje majd arra kell, hogy megkend a tetejét)

A lisztet és a kókuszreszeléket borítsd egy tálba, morzsold össze a vajjal, majd mehet bele a porcukor, citromhéj, víz, tojássárgája, gyúrd össze, mehet a hűtőbe. Egy-két óra múlva előszedheted, nyújtsd el kb. 3-4 mm vastagra, lisztezett, vagy porcukrozott deszkán. Szaggass belőle köröket, vagy amiket akarsz, én nyilván borospohárral szaggattam, aztán ebből lett később az a baleset, hogy a Melissza kezében eltört, és úgy szétvágta két ujját, hogy majdnem újra kellett éleszteni. Mármint minket, mert ő mióta gyereke van, nem lepődik meg semmin, rezignáltan tartotta a kezét a kád fölé, ami szép lassan megtelt vérrel, mi meg a Natasával próbáltunk akkurátus babát csináni az ujjaiból. Másodjára sikerült, elsőre úgy elszorítottuk a vérkeringését, hogy kezdett feketedni az ujja vége. Ne.gyertek.nekem.segíteni. és ne szaggassatok köröket borospohárral. Napi Coelho.

kókuszoskeksz5.jpg

Nem röhögtünk sírva egyébként, amikor ezt úgy küldte át, hogy - helló, két csomag kekszet kérek, köszi! -.

kókuszoskeksz2.jpg

Sütőpapíros tepsire, kenjétek meg a megmaradt tojásfehérjével, aztán mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.

Zenóbia a Facebookon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr376697953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2014.11.24. 13:58:16

Uhh, ez tényleg kicsit horror lett... :( Jobbulást Melisszának, aki életét és vérét adja érted :)

Lenne egy kérésem-kérdésem: szeretnék sütni valamilyen nagyon egyszerű mézeskalácsot, amit a 2 éves lányommal együtt gyúrnék meg és szaggatnék ki (nem borospohárral :). Van esetleg valami jól bevált, és mérsékelten cukros recepted? Előre is köszi!

Zenóbia 2014.11.26. 19:23:00

@PrettyWitch: köszi, azóta már kiderült, hogy megmarad mindkét ujja :D ajjajj, egyrészt, Úristenmárkétévesalányod! :), másrészt sajnos a mézeskaláccsal hadilábon állok, nincs rendes receptem, valószínűleg azért, mert nem szeretem, úgyhogy ebben sajnos nem én tudok Neked segíteni. :)
süti beállítások módosítása