Kérte a Dóra, persze nem időben posztolom, emiatt kénytelen volt citromos pitét sütni a hétvégén, a csokoládés pite helyett, de azért majdcsak nem esik a fejemre egy féltégla emiatt, bár tudnék mondani tippeket, amik miatt viszont a fejemre eshetne egy egész raklapnyi is, de azokat nem fogom Veletek megosztani, mert nem vagyok teljesen hülye. Viszont a receptet végre igen, érjétek be ennyivel mára:
Étcsokoládés pite (innenazalap)
Hozzávalók a tésztához (kb. 25-30 cm-es piteformához):
- 225 g liszt
- 2 tojás sárgája
- 75 g porcukor
- 125 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- egy evőkanál tejföl
Annyira megint a szokásos linzertészta, hogy én le nem írom Nektek még egyszer (mert már megint, még mindig, heverem a másnapot), kattintsatok.
Hozzávalók az étcsokis cucchoz:
- 100 g méz
- 120 g porcukor
- 90 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 5 tojás
A tojások kivételével olvaszd össze gőz fölött a többit, majd amikor már kicsit hűlt, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat robotgéppel.
A tésztával béleld ki a kivajazott piteformádat, borítsd bele a tölteléket, süsd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig. Hagyd kihűlni, rettenetes brutál történet lesz belőle, nem nagyon hinném, hogy kell belőle bárkinek is a második szelet, de ha igen, mutassatok be neki, de tényleg!
Jé, most nézem, hogy rácsoztam is a tetejét, úgyhogy ha akarsz olyat, lehetőleg ne béleld ki az összes tésztával a formát, hanem tegyél félre a tetejére. Nyújtsd el, vagdosd fel késsel, de ne rakd rá rögtön, mert belesüllyed, hanem süsd a csokis töltelékkel a pitét úgy negyed órát, vedd ki, mehetnek rá a csíkok, a pite meg újabb negyed órára a sütőbe.
Zenóbia a Facebookon! - Szerintem gyertek oda is, jó lesz!