Zenóbia

Zenóbia

Étcsokoládés pite

2014. október 27. - Zenóbia

Kérte a Dóra, persze nem időben posztolom, emiatt kénytelen volt citromos pitét sütni a hétvégén, a csokoládés pite helyett, de azért majdcsak nem esik a fejemre egy féltégla emiatt, bár tudnék mondani tippeket, amik miatt viszont a fejemre eshetne egy egész raklapnyi is, de azokat nem fogom Veletek megosztani, mert nem vagyok teljesen hülye. Viszont a receptet végre igen, érjétek be ennyivel mára:

csokispite6.jpg

Étcsokoládés pite (innenazalap)

Hozzávalók a tésztához (kb. 25-30 cm-es piteformához):

- 225 g liszt

- 2 tojás sárgája

- 75 g porcukor

- 125 g vaj

- 1 csipet só

- 1 csomag sütőpor

- egy evőkanál tejföl

Annyira megint a szokásos linzertészta, hogy én le nem írom Nektek még egyszer (mert már megint, még mindig, heverem a másnapot), kattintsatok

Hozzávalók az étcsokis cucchoz:

- 100 g méz

- 120 g porcukor

- 90 g vaj

- 200 g étcsokoládé

- 5 tojás

A tojások kivételével olvaszd össze gőz fölött a többit, majd amikor már kicsit hűlt, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat robotgéppel. 

A tésztával béleld ki a kivajazott piteformádat, borítsd bele a tölteléket, süsd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig. Hagyd kihűlni, rettenetes brutál történet lesz belőle, nem nagyon hinném, hogy kell belőle bárkinek is a második szelet, de ha igen, mutassatok be neki, de tényleg!

csokispite4.jpg

Jé, most nézem, hogy rácsoztam is a tetejét, úgyhogy ha akarsz olyat, lehetőleg ne béleld ki az összes tésztával a formát, hanem tegyél félre a tetejére. Nyújtsd el, vagdosd fel késsel, de ne rakd rá rögtön, mert belesüllyed, hanem süsd a csokis töltelékkel a pitét úgy negyed órát, vedd ki, mehetnek rá a csíkok, a pite meg újabb negyed órára a sütőbe. 

Zenóbia a Facebookon! - Szerintem gyertek oda is, jó lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr976737777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fecundus.balbus · http://fecundusbalbus.blog.hu/ 2014.10.28. 08:11:14

Imádom az édességeket, és ez nagyon jól néz ki. Ügyes vagy!
fecundusbalbus.blog.hu/

Kismet Hardy 2014.10.28. 09:41:52

Na, az van Zenóbia Életem,hogy kurvára bírom ám a dolgaidat. Ma reggel még kivont karddal (hogy ma aztán mindenkit lemészárolok) és kibőgött szemmel szenvedtem... olvastam a csokispitédet.... és KÖSZÖNÖM! Ha teli szájas röhöncséléssel nem is, de mosolyra húzódó pofival már jobb a kedvem. HÁLA!

Zenóbia 2014.10.28. 12:23:17

@Kismet Hardy: ó, nem hiszed el, mennyire örülök ennek, az a legjobb dolog, amikor valaki nem a sütik miatt olvas, hanem a hülyeségeim miatt. :) szóval köszi, és remélem azóta már jobb a helyzet, bár néha egészen jót bír tenni egy kis mészárolás is, csak mondom... :)

Zenóbia 2014.10.28. 12:32:37

@fecundus.balbus: Köszönöm! :) és a linket is, mármint tényleg, mert beleolvastam. :)
süti beállítások módosítása