Zenóbia

Zenóbia

Limoncello Cupcake

2014. augusztus 29. - Zenóbia

A Gozsdu után nagyon kérte valaki, hogy ne tartsam már óriási nagy titokban a receptet, netán jól elrejtett páncélszekrényben, amit maga Hulk őriz. Hááát. Jó.   

limoncello2.jpg

Limoncello Cupcake

Hozzávalók a tésztához:

- 2 db tojás

- 200 ml natúr joghurt

- 6 ek étolaj

- 150 g kristálycukor

- 1 ek vanília kivonat

- 180 g liszt

- 1 csomag sütőpor

- 2 citrom reszelt héja

Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel, megengedheted magadnak azt a csodálatos luxust, hogy nem gondolkodsz a sorrenden, akkor sem történik semmi, ha egyszerre belehajigálsz mindent egy tálba, aztán gomb megnyom.

limoncello1.jpg

Mini muffinokat gyártottam belőle, 180 fokon 15 perc ha jól emlékszem, ne zavarjon, hogy világos a színe, szúrj bele egy tűt, ha tisztán jön ki, akkor kifelé vele, mert ennek pont az a lényege, mármint szerintem, hogy gyönyörűségesen majdnem fehér a tészta. Hagyd kihűlni, aztán csináld meg rá a mázat:

Hozzávalók:

- 3 ek Limoncello

- porcukor

Annyi mármint, amennyit felvesz a Limoncello ahhoz, hogy már majdnem ne lehessen kenni, de mégis. Akkor kiskanál, kend meg vele a muffinok tetejét, rá fog dermedni és fényesedni, de még a dermedés előtt nyomd rá a habcsókot vagy a kandírozott citromot, vagy amit akarsz, mert utána esélyed sem lesz.

A habcsókról most nem tudok nyilatkozni érdemben, csináltam már így is, meg így is, mindkettő tök jó lett, de legutóbb három estén keresztül szívattam magam velük, és gőzöm sincs a miértekről, de hát kinek van... 

szombat5.jpg

 Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr516633737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása