A Gozsdu után nagyon kérte valaki, hogy ne tartsam már óriási nagy titokban a receptet, netán jól elrejtett páncélszekrényben, amit maga Hulk őriz. Hááát. Jó.
Limoncello Cupcake
Hozzávalók a tésztához:
- 2 db tojás
- 200 ml natúr joghurt
- 6 ek étolaj
- 150 g kristálycukor
- 1 ek vanília kivonat
- 180 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom reszelt héja
Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel, megengedheted magadnak azt a csodálatos luxust, hogy nem gondolkodsz a sorrenden, akkor sem történik semmi, ha egyszerre belehajigálsz mindent egy tálba, aztán gomb megnyom.
Mini muffinokat gyártottam belőle, 180 fokon 15 perc ha jól emlékszem, ne zavarjon, hogy világos a színe, szúrj bele egy tűt, ha tisztán jön ki, akkor kifelé vele, mert ennek pont az a lényege, mármint szerintem, hogy gyönyörűségesen majdnem fehér a tészta. Hagyd kihűlni, aztán csináld meg rá a mázat:
Hozzávalók:
- 3 ek Limoncello
- porcukor
Annyi mármint, amennyit felvesz a Limoncello ahhoz, hogy már majdnem ne lehessen kenni, de mégis. Akkor kiskanál, kend meg vele a muffinok tetejét, rá fog dermedni és fényesedni, de még a dermedés előtt nyomd rá a habcsókot vagy a kandírozott citromot, vagy amit akarsz, mert utána esélyed sem lesz.
A habcsókról most nem tudok nyilatkozni érdemben, csináltam már így is, meg így is, mindkettő tök jó lett, de legutóbb három estén keresztül szívattam magam velük, és gőzöm sincs a miértekről, de hát kinek van...