Zenóbia

Zenóbia

Kukoricás-baconos tekercs

2014. július 28. - Zenóbia

baconkukorica6.jpg

Na jó, kivételesen képes vagyok még a kertipartik szezonjában posztolni valami olyat, aminek hasznát is veszitek, annyira jó fej vagyok! Most mondjuk épp szakad az eső, de ez senkit ne tartson vissza, hétvégére jó idő lesz, vagy ha nem, gyújtsátok fel a dohányzóasztalt a nappali közepén, máris megvan a hangulat. Azt nem mondtam, hogy jó, de legalább hangulat. Egyébként meg egyáltalán nem mentünk le Siófokra a Lorettával strandolni, és nem szakadt egyáltalán az eső, mire odaértünk, és nem ücsörögtünk kockás plédbe burkolózva az állomáson, miközben azon röhögtünk, hogy mekkora szerencsétlenek vagyunk, sosem fogunk lebarnulni. De legalább ettünk egy lángost. Fokhagymás-sajtos-tejfölöset, akkora fokhagymadarabokkal, hogy ilyet még nem láttatok. Jó volt. Az alábbi cucc meg majdnem olyan jó, mint egy lángos, sőt-sőt. És a fokhagymához is van köze.    

Kukoricás-baconos tekercs (Kockalánytól)

Hozzávalók:

- 1200 g liszt

- 7,5 dl tej

- 3 dl olaj

- 1 kocka élesztő

- 2 ek só

- fél ek kristálycukor az élesztőhöz

baconkukorica7.jpg

A töltelékhez:

- felkockázott baconszalonna (300 g kb. gőzöm sincs, az utolsó tekercsbe nekem már nem jutott, úgyhogy vélhetően ez kevés)

- 300 g felkockázott trappistasajt

- másfél doboz kukoricakonzerv

- 2 nagy lilahagyma

- kb. 1 nagy dobozos tejföl

- 6 fokhagyma

- 1-2 tojás a tetejét megkenni

Ha van géped, dobálj bele mindent, végül a langyos tejben kis cukorral felfuttatott élesztőt, kapcsold be. Ha nincs, vagy van, mint nekem, csak van kedved szétgyúrni a karod, akkor meg vegyél elő egy tálat. Mérd ki a lisztet, közepébe mélyedés, abba mehet a cukor, és az elmorzsolt élesztő, majd öntsd fel a lukat langyos tejjel, takard le, hagyd békén, míg felfut. Aztán gyúrd össze a többi cuccal, míg elválik a táltól és a kezedtől is a tészta, és buborékok képződnek benne, ahogy dolgozol vele. Akkor takard le, és hagyd megkelni.

Ez elég nagy adag, oszd el három cipóra, úgy kezelhető a történet. Nyújtsd el vékonyra, tényleg vékonyra, mert különben nehezebben sül majd át belül is. A fokhagymát nyomd át, keverd bele a tejfölbe, majd ezzel kend meg a tésztát. Azt mondtam, hogy a bacont pirítsd meg? Nem mondtam, mindegy, pirítsd meg. Szórd meg vele a tejfölös alapot, jöhet a kukorica, a felvagdosott hagyma, és a sajt. Az lehetne füstölt sajt is, csak nekem ez már otthon jutott eszembe, de majd legközelebb. Persze sosem jön el a legközelebb, mert ördögi körbe kerültem, mindig valami újdonságot kell sütnöm, hogy ne ugyanazt a három sütit posztoljam folyton. Bár annak is lenne egyfajta varázsa. Jó, azért van, amit ismétlek, és egyébként ez pont az lesz sztem, mert ezzel kb. nem lehet tévedni, bár biztos van, aki utálja mondjuk a bacont. Csak azt lelökjük egy hegyről, és máris nincs.  

Tekerd fel a hosszabbik felénél, vagdosd fel karikákra, tedd sütőpapíros tepsire, mert különben menthetetlenül odaragad. Így is, úgyhogy vajazd/zsírozd be alatta. Kend meg tojással, mehet a 200 fokos sütőbe, míg aranybarnára nem sül.

baconkukorica2.jpg

Vecsésre vittem Natasához konyhabulira, ami kertbuli lett, csak mi most már mindent konyhabulinak hívunk, és ott még az is kiderült, hogy mindent lehet überelni, ezt a csigát még például úgy, hogy fokhagymás mártogatóssal eszed. Mondjuk az nem olyan nagy baj ezek után, ha olyanokkal töltöd a napot, akik őszintén kedvelnek Téged is, és a fokhagymát is. Vagy legalább a fokhagymát.

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr986529515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kockalány 2014.08.02. 11:41:55

Örülök, hogy bejött! :)
süti beállítások módosítása