Zenóbia

Süti, meg akármi, meg bármi.

FB



ide írhatsz Zenóbiának

blog.zenobia[kukatz]gmail.com

EgyünkEgymásért

egyunk-egymasert-logo.jpg

Zenóbia itt megy le alfába

pilates_150.jpg

Zenóbia olvas és ír

Címkék

áfonya (4) Áfonya (1) ajándék (1) aká (1) akármibármi (162) alkohol (1) alma (8) ananász (1) aprósüti (31) aszalt (1) aszaltgyümölcs (1) autó (16) avon (1) bab (1) babapiskóta (2) bacon (2) banán (3) barack (1) baracklekvár (1) barnacukor (1) bátty (9) blog (11) blondie (1) bonbon (5) brownie (4) cake pop (2) Címkék (6) citrom (12) család (1) cseresznye (2) csokoládé (50) csokoládémáz (1) cukor (1) cukorhab (1) cukormáz (4) cupcake (15) diéta (4) dilidodó (1) dió (59) dióslinzer (1) édesség (1) egészség (64) eper (8) esküvő (52) étcsokoládé (18) ételfesték (3) facebook (1) fahéj (9) fánk (1) fehércsokoládé (2) film (42) fóbia (25) fog (2) fogak (10) fokhagyma (1) fondant (2) forddal nyaralok (2) francia (1) gasztro (178) gesztenye (1) gofri (1) goodfood (1) gozsdu (1) gyerek (12) gyümölcs (38) habcsók (4) hagyma (1) hagyomány (1) halloween (1) hannah swenen (1) hannah swensen (51) ház (1) időjárás (67) internet (2) iván (36) iwiw (2) játék (4) jenny colgan (1) joghurt (1) jótékonyság (3) juhtúró (1) kakakó (1) kakaó (38) kakukkfű (1) kalács (1) karácsony (2) karamell (9) kávé (16) keksz (47) kelttésza (1) kelttészta (6) kenyér (2) keresztlány (2) keresztmama (2) kert (5) kesudió (1) kifli (2) kirándulás (4) kókusz (18) kókuszolaj (1) kóla (1) könyv (18) kornélia (8) körte (3) közlekedés (24) krém (4) krémes (15) krumpli (2) kukorica (2) kutya (1) lakás (30) lángos (2) lekvár (42) leveles tészta (3) lilla (4) limoncello (2) linzer (25) Loretta (1) mák (11) málna (4) mandula (7) mandulaliszt (1) marcipán (7) mascarpone (22) mazsola (1) meggy (10) melissza (3) mese (5) méz (8) mogyoró (3) mogyoróvaj (4) motor (7) mozi (6) muffin (14) munkahely (30) nagyi (19) napraforgómag (1) narancs (7) nemsüti (2) nigella (1) nutella (9) nyaralás (29) olaj (3) oliva (1) olivaolaj (1) palacsinta (2) paleo (1) paradicsom (2) pénz (4) piac (1) piskóta (6) Pisztácia (1) pite (18) pogácsa (5) poronty (1) puding (4) rádió (2) rákóczi (1) rákóczi túrós (1) rendezvény (1) répa (2) restaurant day (2) ribizli (1) rum (2) sajt (6) sajttorta (1) sárgabarack (4) segitsüti (1) (1) sonka (1) sör (1) sorozat (2) sós (17) stangli (2) sütésnélkül (1) süti (104) sütipecsét (1) sütiskrimi (54) sütőtök (2) szalakáli (2) szeder (2) szezámmag (1) szilva (4) szomszéd (10) táblacsoki (1) társadalmi élet (35) tej (2) tejcsokoládé (2) tejföl (4) telefon (4) tepertő (1) tesco (3) testképzavar (64) tojásfehérje (1) torta (36) túró (31) tv (35) ünnep (32) utazás (6) vaj (3) vallás (3) valóvilág (4) vanília (4) vásárlás (54) velvet (2) vendégposzt (4) virsli (1) vodka (1) zab (2) zene (10) Címkefelhő

Zenóbia-adatvédelem

Fotók, receptek, posztok kizárólag a beleegyezésemmel, illetve a forrás megjelölésével tehetők közzé más oldalakon, vagy nyomtatásban. Kivéve azok a gyűjtőportálok, ahol nem közlik az egész írást, csak annak első pár sorát, tovább gomb után, pedig a blogomra jut az olvasó.

Még sütik

Legjobb receptes blogok 

 

torkosborz.hu

2014.07.04. 10:14 Zenóbia

Epres-mascarpones-nutellás pite

epresmascpite5.jpg

Most már biztosan teljesen és végérvényesen és visszavonhatatlanul vége az eperszezonnak, ugye? Akkor jó! Tessék, itt van Nektek egy epres pite:

epresmascpite10.jpg

Epres-mascarponés-nutellás pite

Hozzávalók a tésztához:

- 225 g liszt

- 2 tojás sárgája

- 75 g porcukor

- 125 g vaj

- 1 csomag sütőpor

- egy evőkanál tejföl

Keverd ki a porcukrot a vajjal és a tojások sárgájával, add hozzá apránként a sütőporos lisztet, és a tejfölt. Nyújtsd el a tésztát ujjnyi vastagra, és kb. akkorára, hogy a piteformád oldalára is jusson belőle. Vajazd ki, lapogasd bele a tésztát, ami túllóg a széleken tépd le, edd meg, vagy ahol vékonyabbnak találod a tésztát netán, oda nyomkodhatod feltűnésmentesen.Szurkáld meg villával, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süsd úgy fél órát, ha már aranybarna, vedd ki. Hagyd kihűlni, majd töltsd meg ezzel:

epresmascpite14.jpg

Hozzávalók a töltelékhez:

- 2 dl habtejszín

- 500 g mascarpone

- 40 g porcukor

- nutella

- eper

Mosd meg az epret, egy részét negyedeld, de hagyj a tetejére szépeket. Verd fel keményre a habtejszínt. A mascarponét keverd ki a porcukorral, majd forgasd bele a habtejszínt, és a darabolt epreket, borítsd az egészet a kihűlt pitetésztádra. Olvassz meg a mikróban annyi nutellát, amennyit gondolsz (egy egész üveg enyhe túlzásnak tűnik, csak mondom), és csurgasd rusztikusan a pitédre, de énmiattam csurgathatod úgy is, hogy Coelho idézetet adjon ki a végén, csak akkor én többé a büdös életben nem állok veled szóba. És pitét sem kapsz.

epresmascpite4.jpg

A meghagyott szépséges epreidet meg tedd a tetejére dísznek, szép! Oké, amúgy csinálhatod olyan gyümölcsből is, aminek épp szezonja van, kb. bármivel működik a történet.

Zenóbia a Facebookon!

Szólj hozzá!

Címkék: linzer pite mascarpone eper nutella


A bejegyzés trackback címe:

http://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr896208330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.