Zenóbia

Zenóbia

Epres-mascarpones-nutellás pite

2014. július 04. - Zenóbia

epresmascpite5.jpg

Most már biztosan teljesen és végérvényesen és visszavonhatatlanul vége az eperszezonnak, ugye? Akkor jó! Tessék, itt van Nektek egy epres pite:

epresmascpite10.jpg

Epres-mascarponés-nutellás pite

Hozzávalók a tésztához:

- 225 g liszt

- 2 tojás sárgája

- 75 g porcukor

- 125 g vaj

- 1 csomag sütőpor

- egy evőkanál tejföl

Keverd ki a porcukrot a vajjal és a tojások sárgájával, add hozzá apránként a sütőporos lisztet, és a tejfölt. Nyújtsd el a tésztát ujjnyi vastagra, és kb. akkorára, hogy a piteformád oldalára is jusson belőle. Vajazd ki, lapogasd bele a tésztát, ami túllóg a széleken tépd le, edd meg, vagy ahol vékonyabbnak találod a tésztát netán, oda nyomkodhatod feltűnésmentesen.Szurkáld meg villával, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süsd úgy fél órát, ha már aranybarna, vedd ki. Hagyd kihűlni, majd töltsd meg ezzel:

epresmascpite14.jpg

Hozzávalók a töltelékhez:

- 2 dl habtejszín

- 500 g mascarpone

- 40 g porcukor

- nutella

- eper

Mosd meg az epret, egy részét negyedeld, de hagyj a tetejére szépeket. Verd fel keményre a habtejszínt. A mascarponét keverd ki a porcukorral, majd forgasd bele a habtejszínt, és a darabolt epreket, borítsd az egészet a kihűlt pitetésztádra. Olvassz meg a mikróban annyi nutellát, amennyit gondolsz (egy egész üveg enyhe túlzásnak tűnik, csak mondom), és csurgasd rusztikusan a pitédre, de énmiattam csurgathatod úgy is, hogy Coelho idézetet adjon ki a végén, csak akkor én többé a büdös életben nem állok veled szóba. És pitét sem kapsz.

epresmascpite4.jpg

A meghagyott szépséges epreidet meg tedd a tetejére dísznek, szép! Oké, amúgy csinálhatod olyan gyümölcsből is, aminek épp szezonja van, kb. bármivel működik a történet.

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr996208330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása