Zenóbia

Zenóbia

Éjszakázós süti

2014. április 17. - Zenóbia

Gondolom azért éjszakázós süti, mert egy darab kekszből annyi energiához jutsz, hogy másnap reggelre simán felásod az egész kertet, és az sem fog zavarni, hogy marhára nem látsz semmit. Vagy azért is lehet éjszakázós süti, mert ha felébredsz, és nem tudsz visszaaludni, és még csak hajnali kettő, akkor ahelyett, hogy nekiállnál halakat nézni a Duna tévén, megsütheted ezt mondjuk, aztán megeszed, és jöhet a kertásás. A vége mindenképpen a kertásás lesz, úgy látom.

DSC_0038.JPG

Hannah Swensen féle Éjszakázós süti (8. kötet)

Hozzávalók:

- 17 dkg vaj

- 6 dkg kristálycukor

- 11 dkg barnacukor

- 1 tojás

- csipet só

- 1 érett banán

- 1 csomag banános pudingpor

- 25 dkg liszt

- 15 dkg darabolt mogyoró

- 8 dkg mogyoróvaj

banános1.JPG

Ez fél adag, de ebből is lesz vagy negyven darab, úgyhogy ha nem akarsz most már egész évben egyfolytában ásóval a kezedben menni moziba is, akkor szerintem beéred ennyivel. A metódus már az eddigiekben megszokott. Ezt a nagyon tudálékosan szép mondatot asszem még sosem írtam le egy keksz gömbölygetésével kapcsolatban, de hát roppant mód fejlődik a fogalmazó készségem, mióta ennyi baromságot írok nektek össze. Szóval fogod a vajat, megolvasztod a mikróban, majd ráborítod a cukrokra. A pudingport összetrutymákolod a banánnal. Mehet a vajas-cukros keverékhez, meg a só is, meg a villával felvert tojás is. Keverd. Mogyoróvaj, darabolt mogyoró, aztán a liszt, keverd össze jól. Tedd hűtőbe, míg jól formázhatóvá nem válik. Gömbölygess belőle diónyi gombócokat, forgasd meg kristálycukorba, aztán sütőpapíros tepsire tedd egymástól 7-8 cm-re, mert megnőnek. Egy villával lapítsd le a golyókat, hogy cakkos legyen a teteje a kekszeidnek. 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc. Rácson hűtheted, mogyoróallergiásoknak ne nagyon ajánlgasd, mert már az illatától kidőlnek. Mogyoróvaj? Kiskanállal?  

Itt is lesznek kekszek, gyertek el jól, és egyetek, mogyoróvajas legyen-e? - Restaurant day - Zenóbia süt

Zenóbia a Facebookon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr345860169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása