Zenóbia

Zenóbia

Narancsos Cupcake a rosszkedvű napokra

2014. március 30. - Zenóbia

Fúj a szél, mint az állat, de amikor közzéteszem ezt a posztot, akkor meg lehet, hogy pont nem fog fújni, és akkor nem fogjátok tudni annyira beleélni magatokat a sztoriba, de most fúj, na. Egyszer írtam erről egy fura, de legalább rövid mesét, itt van. Mindenesetre ha rossz kedvetek van, és még a szél is fúj, egyetek narancsos cupcake-et, és attól vagy elmúlik a rossz kedvetek, vagy nem.  

Akkor lett ez a süti, amikor otthon voltam egy egész csütörtököt, és gondoltam sütök valamit, és elkezdtem lapozgatni a könyveimet, és addig lapozgattam, hogy sütöttem két kekszet, meg ezt. Valaki üssön meg. Ugyan a vödrös narancsnak már lejárt a szezonja, de azért szerintem meg fogjátok tudni oldani.  

Jenny Colgan-tól, mert vonzódom a cukrászlányokról szóló könyvekhez.

DSC_0070.JPG

Narancsos Cupcake

Hozzávalók:

- 2 db narancs

- 24 dkg vaj

- 3 tojás

- 24 dkg porcukor

- 24 dkg liszt

Fogod a két narancsot, meghámozod, beledarabolod a turmixgépbe. Ráborítod a megolvasztott vajat, beleütöd a tojásokat, és hozzáadod a porcukrot. Gomb benyom, úgy hagy három percig, addig mérd ki a lisztet, meg vedd elő a muffinsütőt, és rakosgasd bele a kapszlikat. Három perc alatt olyan homogén keveréket csinál neked a turmixgép, hogy csak lesel majd, hová lettek a narancsrostok. Keverd hozzá fakanállal a lisztet, és adagold a kapszlikba úgy, hogy ¾-ig érjen bennük a massza. Nekem asszem húsz darabra lett elég, de elég lehetett volna 24-re is egyébként, ha ügyesebben osztok, de én nem. 180 fokra előmelegített sütőben nem igazán tudom már, hogy mennyi volt, de 20 perc után nyugodtan beleszúrhatsz egy fogpiszkát, aztán meglátod.

Még forrón vedd ki a sütőből, és rácson hűtsd ki, mert ha a formában hagyod kihűlni, akkor leválik róla a papír, jó ezt tudni. Amíg hűlnek a kis muffinok a rácson, keverd ki a cukormázat a tetejére.

A mázhoz:

- narancslé (nekem elfogyott az igazi, úgyhogy raktam bele dobozosat, azserossz)

- porcukor

Tetejére:

- kandírozott narancs

Azért nem írtam arányokat, mert fogalmam sincs, szerintem úgy nagyjából másfél deci narancslevet öntöttem egy műanyag tálkába, ahhoz meg addig adagoltam a porcukrot, míg éppenhogy folyós massza lett belőle. Rákentem a muffinokra, utána már hívhatjuk őket cupcake-nek. Ragasztottam középre egyből pár darab kandírozott narancsot, mert ha már megköt, akkor nem annyira lehet belenyomkodni, csak szólok. Kicsit lefolyik az oldalán, de az direkt jó, le lehet vakargatni a papírról, vagy valami.

Szeretni fogod. Tényleg. Itt is szeretheted: Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr115860172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2014.04.01. 20:05:40

Hány darab lett ennyi tésztából?

Zenóbia 2014.04.02. 07:44:11

@Bartush: Nekem húsz normál méretű muffin, de ha okosabban osztom, akkor lehetett volna 24 is. :)

Bartush 2014.04.02. 20:10:34

Köszi a választ! Kipróbálom. Kíváncsi vagyok nekem mennyi lesz. Eddig az összes receptnél a fele jött ki, mint amit írtak.

Zenóbia 2014.04.03. 14:57:00

@Bartush: Most már én is, írd már majd meg, hogy mi lett! :)
süti beállítások módosítása