Fúj a szél, mint az állat, de amikor közzéteszem ezt a posztot, akkor meg lehet, hogy pont nem fog fújni, és akkor nem fogjátok tudni annyira beleélni magatokat a sztoriba, de most fúj, na. Egyszer írtam erről egy fura, de legalább rövid mesét, itt van. Mindenesetre ha rossz kedvetek van, és még a szél is fúj, egyetek narancsos cupcake-et, és attól vagy elmúlik a rossz kedvetek, vagy nem.
Akkor lett ez a süti, amikor otthon voltam egy egész csütörtököt, és gondoltam sütök valamit, és elkezdtem lapozgatni a könyveimet, és addig lapozgattam, hogy sütöttem két kekszet, meg ezt. Valaki üssön meg. Ugyan a vödrös narancsnak már lejárt a szezonja, de azért szerintem meg fogjátok tudni oldani.
Jenny Colgan-tól, mert vonzódom a cukrászlányokról szóló könyvekhez.
Narancsos Cupcake
Hozzávalók:
- 2 db narancs
- 24 dkg vaj
- 3 tojás
- 24 dkg porcukor
- 24 dkg liszt
Fogod a két narancsot, meghámozod, beledarabolod a turmixgépbe. Ráborítod a megolvasztott vajat, beleütöd a tojásokat, és hozzáadod a porcukrot. Gomb benyom, úgy hagy három percig, addig mérd ki a lisztet, meg vedd elő a muffinsütőt, és rakosgasd bele a kapszlikat. Három perc alatt olyan homogén keveréket csinál neked a turmixgép, hogy csak lesel majd, hová lettek a narancsrostok. Keverd hozzá fakanállal a lisztet, és adagold a kapszlikba úgy, hogy ¾-ig érjen bennük a massza. Nekem asszem húsz darabra lett elég, de elég lehetett volna 24-re is egyébként, ha ügyesebben osztok, de én nem. 180 fokra előmelegített sütőben nem igazán tudom már, hogy mennyi volt, de 20 perc után nyugodtan beleszúrhatsz egy fogpiszkát, aztán meglátod.
Még forrón vedd ki a sütőből, és rácson hűtsd ki, mert ha a formában hagyod kihűlni, akkor leválik róla a papír, jó ezt tudni. Amíg hűlnek a kis muffinok a rácson, keverd ki a cukormázat a tetejére.
A mázhoz:
- narancslé (nekem elfogyott az igazi, úgyhogy raktam bele dobozosat, azserossz)
- porcukor
Tetejére:
- kandírozott narancs
Azért nem írtam arányokat, mert fogalmam sincs, szerintem úgy nagyjából másfél deci narancslevet öntöttem egy műanyag tálkába, ahhoz meg addig adagoltam a porcukrot, míg éppenhogy folyós massza lett belőle. Rákentem a muffinokra, utána már hívhatjuk őket cupcake-nek. Ragasztottam középre egyből pár darab kandírozott narancsot, mert ha már megköt, akkor nem annyira lehet belenyomkodni, csak szólok. Kicsit lefolyik az oldalán, de az direkt jó, le lehet vakargatni a papírról, vagy valami.
Szeretni fogod. Tényleg. Itt is szeretheted: Zenóbia a Facebookon!