Zenóbia

Zenóbia

Isler

2014. március 16. - Zenóbia

Nem érdekel, megkapjátok harmadszor is az Isler receptet, mert ez megunhatatlan, és köztudottan betegségeket gyógyít, és barátságokat kovácsol össze, és még az a lány is evett belőle egy csomót, aki amúgy nem eszik édességet, mert nem szereti. És amúgy is, ezek a képek sokkal szebbek, mint a régebbiek, mert sokkal jobb géppel készültek, bár még mindig csak addig jutottam, hogy ételfotó, szevasz, mi lesz, ha egyszer végre tényleg megtanulom rendesen használni. A csokimáz is más rajta, úgyhogy ez is egy indok, és az direkt ilyen rusztikus, már most megmondom, egyszerűen csak nem volt kedvem mártogatni, kenegetni viszont de.

isler2.jpg

Isler

Hozzávalók:

- 600 g liszt

- 300 g darált dió

- 450 g vaj

- 150 g porcukor

- 1 citrom reszelt héja

- 1 ek rum

Összegyúrod, pihenteted a hűtőben egy pár órát, vagy egy éjszakát. Aztán elnyújtod úgy fél centi vastagra, kiszaggatod, megsütöd, 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc között valahol, figyeld, ha már halványul, jó lesz.

A töltéshez:

- lekvár (lehetőleg valami savanykás, nekem volt még otthon egy fél üveg meggylekvár, az került bele, meg sárgabarack, meg narancsos-camparis, meg nutella az Ivánnak)

A csokimázhoz:

- 250 g étcsokoládé

- annyi vaj, amennyitől kenhető/mártogatható lesz

Gőz fölött olvaszd meg a csokit, ha már megolvadt, adagold hozzá a vajat, nekem sztem úgy tíz deka belement tutira, de úgyis látod, hogy mikor lesz olyan állagú.

isler6.jpg

A konyhapultra sorakoztasd fel a megtöltött sütiket, lehetőleg úgy, hogy előtte beborítottad sütőpapírral, vagy alufóliával, vagy rakd eleve tálcákra, hogy aztán ki tudd rakni a hűvös spejzba, dermedni. Fogsz egy sütit, meg egy kiskanalat, a kiskanalat bemártod a csokiba, rákenegeted a tetejére, mehet vissza a helyére. Jöhet a szomszédja. Vagy csinálhatod összevissza is, ha hiszel az anarchiában.  

Zenóbia a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr965841685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2014.03.17. 10:28:19

Ejnye, ejnye. Lusták vagyunk? Ha már kenni van kedved, akkor pl. megfogod az ischlert középen két ujjal, (függőlegesen áll), és a kiskanál domború felével körbecsokizod a süti szélét. Aztán leteszed, és a Te módszereddel folytatod. Bár tudom, úgy is megeszik…

Zenóbia 2014.03.17. 11:08:10

@élhetetlen: Nem lusta. Egyszerűen csak így jobban tetszett! :)

Euscorpius Hungaricus 2014.03.17. 11:14:58

Akkor lehet megismerni a habos islert, amit Szolnokon mindenki úgy ismer, hogy ez az igazi:
www.origo.hu/tafelspicc/recept/20140307-a-habos-isler.html

élhetetlen 2014.03.17. 11:39:51

@Zenóbia: Persze. Mindent meg lehet magyarázni, mint ez a macska is.

indavideo.hu/video/Kuss_en_igy_szoktam_felkelni

Csak szórakoztatlak (vágd ki, vágd be, mert nem tudtam működő linket leszedni).

Zenóbia 2014.03.17. 14:48:22

@Euscorpius Hungaricus: Jé, hát ez tök jó! :) még soha az életben nem hallottam róla, meg sztem nem is láttam, de kipróbálom, az biztos. Köszi. :)
süti beállítások módosítása