Zenóbia

Zenóbia

Mennyei teasütemény

2014. március 07. - Zenóbia

Mitsüssekmitsüssekmitsüssekmitsüssek?! Kérdezgette Zenóbia egyre gyorsabban forgó szemgolyókkal, miközben lapozgatta a könyveit, mígnem végül erre jutott: Kekszetkekszetkekszet?!   

Az már úgyis rég volt, és én nagy kekszfan vagyok, hát ti? Ebből például ettem is egy egész darabot, aztán villámgyorsan átruháztam az egész dobozt, mert kemény vagyok, mint a fal, amibe hobbiból verem időnként ütemesen bele a fejemet. Közvetlenül a forgó szemgolyók után.     

mennyeiteasuti3.jpg

Hannah Swensen féle Mennyei teasütemény

Hozzávalók:

- 200 g liszt

- 150 g barnacukor

- 1 tk szódabikarbóna

- 1 tk vanília aroma

- 65 g aszalt szilva

- 65 g aszalt sárgabarack

- 200 g vaj

- 1 tojás

A vajat megolvasztod a mikróban, ráborítod a cukorra, összekutyulod. Mehet bele a vanília aroma, szódabikarbóna, és ha már egy kicsit lehűlt, akkor a villával felvert tojás. Összekevered. Aprítóban összedarálod egy ek liszttel az aszalt gyümiket, hogy már majdnem por állagúak legyenek, mondja Hannah, ha nagyon ragacsos adj hozzá még egy kis lisztet. Szerintem is csináld ezt, ha van rendes aprítód, mert te ilyen szerencsésebb fajta nő vagy. Vagy férfi. Ha nincs, akkor egyszerűen csak vagdosd fel minél apróbbra, keverd össze egy kis liszttel, hogy ne ragadjanak össze, aztán mehet a tésztába. Az én aprítómról először az derült ki, hogy van, már ez is óriási meglepetés volt számomra, mert gőzöm sem volt az egészről, bár egy párszor már ki-be pakolgattam a dobozából, hogy hozzáférjek az alatta elhelyezkedő géphez. Ez is azt bizonyítja, hogy ha én azt mondom, hogy nincs aprítóm, akkor azzal sem tudod bebizonyítani nekem, hogy már pedig van, hogy ha kirakod elém az asztalra. Na, aztán mindegy lett ez az egész problémakör arról, hogy teljesen hülye vagyok-e vagy csak részlegesen, mert kiderült, hogy ugyan van aprítóm, de egy szar.

Végül add hozzá apránként a lisztet, tedd a hűtőbe fél órára, míg formázhatóvá nem válik. Akkor vedd ki, hengergess belőle két szalámirudat, csavard be alufóliába, vagy sütőpapírba, és tedd vissza a hűtőbe órákra, vagy egy éjszakára is akár. Akkor aztán vedd ki, csomagold ki a papírból, mert úgy finomabb lesz, és vágd fel ujjnyi vastag karikákra. Tedd őket sütőpapíros tepsire, 180 fokon tíz perc, amikor aranybarna, már jó lesz. Hűtsd ki rácson, aztán tedd dobozba, ebből a mennyiségből nekem 56 darab kekszem lett. 

mennyeiteasuti2.jpg

De rég írtam már ezt, egyétek reggelire tejeskávéval, eléggé jó kis nap lesz az. Legalábbis az eleje mindenképp, a többihez semmi közöm.

És azt ugye látjátok, hogy mennyire állati menő csomagolópapírom van?!

Itt is vannak kekszek: Zenóbia a Facebookon!  

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr635839847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2014.03.07. 17:33:42

az aprító nem az a sok az egyben, és még salátát is szárít? ha igen, tényleg szar. én már ki is dobtam.

Zenóbia 2014.03.14. 15:46:27

@ziggy stardust: Háh, te vagy az én emberem! :) láttam én már amúgy jó aprítót, csak azt robotgépnek hívják és drága.
süti beállítások módosítása